2018: ONDO wint ‘De Kantinetest’ na legendarische avond(en)

Kampioen van Nederland, de Johan Cruijf Schaal en tweemaal de Canadian Championship en topschutter van de toenmalige Gouden Gids Divisie. De erelijst van Danny Koevermans is er een om mee thuis te komen. Na zijn rijkelijke profcarrière was hij veelvuldig op de amateurvelden te vinden als speler van SV Brandevoort, waar hij ook in aanraking kwam met SV ONDO. En die kennismaking is er een voor in de geschiedenisboeken..

Wat hebben de donderdag en zondag met elkaar gemeen? Precies, het zijn kantinedagen! Zo ook bij SV Brandevoort. Vaak bleef Danny Koevermans met een grote groep na een wedstrijd bij de tegenstander in de kantine hangen en dat bracht de viervoudig international op een idee. Aan zijn kenmerkende wedstrijdverslagen voegde hij de kantinetest toe. In alle kantines die het vaandelteam van SV Brandevoort aan deed, nam hij onder meer het barpersoneel, interieur, smaak van het bier en de sfeer onder de loep. Het groeide uit tot een begrip in de competitie. Een competitie waar ook SV ONDO onderdeel van uit maakte. En dat hebben ze geweten!

Zondag 22 april 2018

Op zondag 22 april 2018 speelde ONDO 1 thuis tegen Brandevoort 1. Een wedstrijd die vanaf het begin van de competitie groot omcirkeld stond in de agenda van de Heusdenaren. Want er zou die dag alles uit de kast worden gehaald om ervoor te zorgen dat ONDO de Kantinetest van dat jaar zou winnen. Voor de wedstrijd was de eerste plaats van de test in handen van SJVV, maar er was Heusden alles aan gelegen om deze plek in te nemen.

De befaamde Super Sunday van ONDO werd gekoppeld aan deze dag, huis DJ AE-Rik werd ingevlogen en er werd reclame gemaakt. Niets stond een memorabele kantine-avond in de weg! En alle inspanningen bleken niet voor niets. Want na een overtuigende overwinning op het veld, werd ook de kantinetest gewonnen. Hoe dat ging? Daarvoor stappen we even terug naar april 2018 en pakken we het verslag van kantinemeester Danny Koevermans erbij:

svondo-kantinetest

Al zittend hier aan de rand van het zwembad gaan we de verrichtingen van uw eerste maar weer eens belichten. Nog steeds bijkomend van de slijtageslag gister (niet gespeeld, dus dan weet je het wel….) in Heusden, probeer ik u nog even mee terug te nemen naar Sportpark De Heikant gistermiddag.

Heerlijke zomermiddag met aangename temperaturen en een ware Super Sunday in Heusden bij ONDO gister. Het eerste, tweede en derde van onze gastheren speelden namelijk alle drie thuis en daardoor een goede schare mensen langs de zijlijn om de verrichtingen van ONDO 1 – SVB 1 te gaan aanschouwen. De DJ was ook al geregeld, maar die zou pas na de wedstrijd in actie gaan komen.

De weergoden zagen dat het veld een beetje droog was en daardoor besloot pluvius vlak voor aanvang het veld even te sproeien. Daarna was het game on op De Heikant. Twee teams die op zoek zijn naar punten, want de laatste weken wil het allemaal maar niet zo vlotten en zeker niet bij de groen witten uit Helmond. Vandaar een wat behoudender concept voor de mannen van Van Hout / Le Doux. Zeker in verdedigend opzicht proberen compact te spelen en proberen ONDO pijn te doen in de counter.

De mannen van ONDO dachten daar hetzelfde over, want die hebben een paar rappe mensen voorin lopen. Dus ONDO deed eigenlijk hetzelfde als SVB. Laten komen en proberen de tegenstander te pakken in de omschakeling. ONDO had misschien een licht overwicht, maar SVB had de boel redelijk dicht. Een schotje hier, een schotje daar; nee, D’n Jeffrey had er ginne skrik van. Aan de andere kant was ons Jasper met een vrije trap dicht bij een treffer. Echter d’n goalie van ONDO stond paraat en tikte de bal keurig over d’n dwarsligger.

Toch was daar ineens dat moment waar de rood-gelen uit Heusden op hoopten. Balverlies op het middenveld bij SVB en een snelle dieptepass van hun middenvelder op hun rappe rechterspits. Deze faalde niet oog in oog met Jeffrey en ramde de bal onderkantje lat tegen de touwen. SVB probeerde de rug te rechten en kwam nog bijna via wederom Jasper op gelijke hoogte. Echter, zijn goed genomen vrije trap was opnieuw een prooi voor de nummer 1 van ONDO.

Toch zag je na de 1-0 dat er iets knapte bij de mannen van SVB. We lopen al niet over van zelfvertrouwen door de resultaten van de laatste weken en als klap op de vuurpijl werd door diezelfde rechterspits de 2-0 onder Jef doorgeschoten. De in groten getale aanwezige fans lieten zich deze goal welgevallen en beantwoordden deze goal met veel gejuich en lawaai.

De wedstrijd kabbelde voort tot aan de rust en gelukkig bleef het bij 2-0. Een paar halve kansen werden nog gemist en SVB stelde er maar weinig tegenover in aanvallend opzicht. Na 47 minuten blaast de man in het ‘zwart’ voor de rust. Nou ja, de man in het tennispolootje. Met zijn haarbandje om, omdat anders de zweetdruppels in zijn gehoorapparaat vallen. Deze man maakte het nog mooier door onze keeper Jef vermanend toe te spreken, omdat hij vond dat hij tijd rekte op het moment dat wij achter stonden. Hoe verzin je het? Terwijl de bal in het spel is en niemand van ONDO een poging doet de bal maar enigszins aan te vallen.

Wil je de beste man op de man af vragen waar hij deze regels geleerd heeft, dan reageert hij als door een adder gebeten. Erbij vermeldend dat heel snel de mond dicht gehouden moet worden anders volgt er een gele prent. Ik noem het de weg van de minste weerstand, omdat hij namelijk geen idee had hoe hij de bewuste vraag moest beantwoorden aangaande het zogenaamde tijdrek-gedrag. Tja….das dus het niveau van een scheidsrechter waar je mee te maken hebt. Fl.pd.ol!

Nou goed, op naar de peptalk in de rust om de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. We gaan direct va-banque spelen met vier spitsen, waarbij Kale Kiets zijn vertrouwde stekkie rechts voorin weer toebedeeld krijgt. Waar hij groot mee is geworden bij Rood-Wit. Mo komt naast Zohir en Cristiano Jari mag zijn geluk aan de linkerkant beproeven. Mike, wing en Jasper moeten zich het leplazarus gaan lopen op het middenveld. Veel lange ballen en hopen dat de balletjes goed gaan vallen. Met een goede dosis inzet wordt geprobeerd de aansluitingstreffer te forceren. Achterin is het echter één op één, dus scherpte vereist voor tattoo Ink Master Danny B, Nordin en Lahcen.

Alle inspanningen ten spijt is het helaas voor ons SVB’ers ONDO dat de 3-0 maakt. Een vermeende overtreding op tattoo Ink Master Danny B wordt weggewoven door d’n arbiter (zijn haarband zat zeker voor zijn ogen), waarna het bij de tweede paal wederom die dekselse rechtsbuiten is die zijn hattrick completeert. En zodoende verdient Bart Loomans alle credits. Zijn ssssssuuuuu juich-actie Ronaldo-stijl liet wel iets te wensen over.

Daarna probeert Brandevoort nog steeds om die eretreffer te maken. Vooral KK Bartje V speelt een verdienstelijke tweede helft. Helaas worden de mooie voorzetten die van zijn voet vertrekken niet op waarde geschat en wordt een stift van diezelfde Bart V van de lijn gekopt.

De sfeer op sportpark De Heikant is inmiddels opperbest. Ondergetekende wordt massaal toegezongen om te proberen de Razende Reporter te verleiden tot een invalbeurt. Dat gebeurt dus niet. Daarna is er nog een debutant te aanschouwen bij ONDO, waardoor het publiek, dat inmiddels al drie uur lang in de aanhoudende zon pils staat te harken, zich nog meer gaat roeren.

Bij SVB zijn inmiddels ook alle wissels op, want Henkie Hoebe, Kadir en Nadir staan binnen de lijnen. Echter, deze wijzigingen zorgen er ook niet voor dat er nog een goal te noteren valt. Nee, de wedstrijd gaat een beetje uit als een nachtkaars. Alleen de fans zorgen voor schwung en reuring. Na 93 minuten vind onze Jimmy Connors het wel genoeg en blaast voor het eindsignaal.

ONDO 3 – SVB 0. Dat was de harde realiteit. En eigenlijk was daar ook niet zoveel op af te dingen. Toch moeten we door. Volgende week naar Lierop.

Maar voordat we richting Lierop reizen, moeten we nog even de kantine van ONDO beoordelen en de daarbij behorende criteria langsgaan. Door de hitte waren er niet veel mensen aanwezig in de kantine en dat is te begrijpen. Echter, een snelle blik op de kaart leerde mij dat deze heel neutraal was. De panini kip was overigens wel van uitstekende kwaliteit. De prijzen waren verbazingwekkend laag en dat was een dikke plus. Bacardi check. Desperados check. Corona check. Jupilers en Bavaria check. Radler check. Zeer goed dus.

Het barpersoneel luisterde naar de namen juffrouw Ank, juffrouw Jannie en Margreet, dus daar mag wel wat verjonging plaatsvinden. Niks ten nadele van de dames in kwestie, want zeer aardig barpersoneel. Kijkend naar de lay-out..de bar zat een hoek in dus heel goed.  Wel te veel glas, maar dat is wel te begrijpen, want je wilt immers vanuit de kantine op het hoofdveld kunnen kijken. Toch een klein minpuntje. Goede barkrukken en grote tafels. TV stond aan en de bekerfinale kon bekeken worden. Dat het merendeel dat niet deed, was volledig begrijpelijk, want op het terras ging het spreekwoordelijke dak eraf. Man man man, wat een feest. De DJ nam de boel op sleeptouw en verzoekplaatjes werden allemaal gedraaid. Met als klap op de vuurpijl het optreden van de dames van korfbalclub ODC (Olympia Dos Combinatie) die een geheel eigen interpretatie gaven aan ‘Kind van de duivel’.

En het werd later en later. Superman kwam nog even langs en uiteindelijk werd de DJ gesommeerd in de kantine verder zijn plaatjes te draaien. Zo laat was het inmiddels al. Het record ‘kantine verlaten’ kwam in de buurt, want tot nu toe staat die nog op naam van vijfdeklasser Elsendorp. De tijd tikt verder, een select groepje SVB’ers is nog aanwezig. “Zakken,zakken” wordt nog geschreeuwd en de mensen in de kantine zakken in groten getale. Dan komt de beat weer en springt het hele zootje op en neer. Wat een derde helft!! De Bierpongtafel hoeft er niet eens aan te pas te komen. Nee, ONDO had de zaakjes goed voor elkaar qua Kantinetest. Ze hebben gepiekt op het moment dat het erom ging. Daarom is SJVV zijn eerste plaats kwijt. ONDO doet zijn naam dus eer aan. Op Naar De Overwinning, en dat zijn ze zeker.

Een 9,6 voor de mensen uit Heusden en daardoor een eerste plaats in de tussenstand.

Het feest woog veel zwaarder dan die paar minnetjes. Het record ‘kantine verlaten’ is ook daadwerkelijk gesneuveld. Om 23.30 uur werd koers gezet richting Helmond.

Dit gezegd hebbende, ben ik benieuwd of die 0,4 richting de 10 nog gehaald gaan worden door Lierop, SSE of ODA. We gaan het zien….

Tot zover De Kantinetest.

Legendarisch

Dit feest werd in mei 2018 nog eens dunnetjes overgedaan tijdens de seizoensafsluiting van ONDO.  Na de laatste uitwedstrijd stapte Koevermans met een grote groep medespelers en leden van de staf in de auto om de prijs uit te reiken in Heusden. ‘Die avond was legendarisch’, verteld ‘D’n Koef’ aan VI. Ze grepen de microfoon en gaven de barvrouw haar welverdiende oorkonde. Er volgde een mooi feest met een dj, veel bier en verschillende bruine fruitschalen.