Blog: groot zijn in kleine dingen

Onlangs was ik voor een kort voetbalreisje in Madrid. Eens in de zoveel tijd doe ik dat graag en stap ik, samen met een goede vriend, in het vliegtuig dat me dan brengt naar een ander voetbalparadijs dan Nederland. De plaatselijke Koninklijke stond al langer op het verlanglijstje, en de wedstrijd (tegen de ploeg van Luuk de Jong) was prima. Geen weergaloze klassieker die je over tig jaar nog zult herinneren maar Real tegen Sevilla, de nummer een van Spanje tegen de numero vier, deed wat het volgens de stand moest doen: vermaken. Real klopt zich graag op de borst als grootste club van de wereld. Blijkbaar zijn ze nog nooit in Heusden geweest. Als je de tour door het stadion van Real doet krijg je ook de prijzenkast te zien en kun je echter concluderen dat het misschien wel terecht is dat zij zich zo noemen. Misschien. In het vak bij de wedstrijd zaten we tussen Argentijnen, Engelsen, Duitsers en misschien wel tientallen Aziaten die meer bezig waren met hun selfiestick dan de voetbalkunsten van Modric, maar het zegt natuurlijk wel iets over het aanzien van een club bij de rest van de wereld. Terwijl ik bijna een oog kwijt was aan zo’n Koreaan met een zwaaiende selfiestick, die net als ik Real Madrid van een lijstje wilde wegstrepen, bedacht ik me dat dit waarschijnlijk niet de intentie moet zijn geweest van een ooit, in het verre verleden, Madrileens amateurclubje. Zij wilde gewoon voetballen, prijzen pakken en het publiek vermaken. Dat willen we bij ONDO ook. Uiteindelijk besloten ze bij Real indertijd dat ze als voetbalclub wilde groeien. Een club kan een grote groei meemaken. Beleid moet daar ook op gericht zijn, maar moet niet doorslaan. Dat vraagt om balans en om vooral gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Nu zeg ik niet dat we als ONDO ambities moeten gaan hebben zoals bij Real (hoewel ik een aantal sponsors van ze ook hier graag zou verwelkomen) maar ook wij moeten blijven nadenken over wat de toekomst voor ons in petto gaat hebben. Ook wij moeten blijven nadenken zodat we ook in de toekomst in Heusden een stabiele en fijne club hebben met elkaar. Voor ons is vooral continuïteit de belangrijkste drijfveer. Het maakt ook dat we er vooral samen de schouders onder moeten steken. Maar uit alles blijkt dat we dat in Heusden kunnen en ook doen. De Koreanen met selfiesticks hoef ik voorlopig dus nog niet op de Heikamp te verwelkomen, ondanks dat ik weet dat Jos Drummen of Fons Klein Zieverink uitstekende tourgidsen zouden zijn!
Namens het bestuur mag ik u nog een fijne carnavalstijd wensen, met natuurlijk een hoofdrol voor onze prins! We zijn erg trots op prins Niels d’n Urste, en wij wensen hem dan ook veel plezier als prins van Vrujtersland!
Daniël van Schijndel
P.S. vergeet u niet om mee te doen met de PLUS Sponsoractie? Bij elke €5 aan boodschappen ontvang je 1 sponsorzegel die je op een spaarkaart kunt plakken. Elke volle spaarkaart levert ONDO geld op!