Egchel – Ondo 3-5 (2-3)

Ondo houdt Olympia boys in zicht na een verdiende overwinning in Egchel.

Ondo begon voortvarend aan de wedstrijd met veel druk naar voren en enkele kansjes. De eerste goal begon met een crossbal van Geert Verberne die Stan Raijmakers wist te bereiken en deze rondde koelbloedig af, 0-1. Heel lang kon Ondo niet van de voorsprong genieten want door een overtreding in de 16 meter kon Frank Gielen vanaf de penaltystip de gelijkmaker maken. Ondo trok weer volop ten aanval en creëerden verschillende kansen. Van de spaarzame momenten dat Egchel eruit kwam maakte ze de 2-1 vanuit een buitenspel situatie. Een paar minuten voor rust had Geert Verberne de gelijkmaker op het hoofd op aangeven van Stan Rijmakers maar de bal kwam tegen de lat en de afvallende bal werd door Bart Mennen maar net langs gegleden. In de laatste minuten van de eerste helft werd er in de 16 meter hands gemaakt door Egchel waardoor Ondo ook een strafschop mocht nemen. Roy Lammers legde aan en maakte er 2-2 van. In de blessuretijd was het weer Roy Lammers die de verdedigers op het verkeerd been zette en met een perfecte krul de bal in het doel zag verdwijnen, 2-3.

In de 2e helft begon Ondo weer dominant en dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt. Bas Raemakers veroverde de bal en wist Stan Raijmakers te bereiken die Bart Mennen aanspeelde en deze gaf met een harde knal de keeper het nakijken, 2-4. Door een miscommunicatie in de verdediging van Ondo maakt Egchel er nog 3-4 van. Maar in de slotminuten maakt Bart Mennen aan alle illusies een einde. Hij kreeg de bal van Stan Raijmakers en kon zijn tweede van de wedstrijd maken, 3-5. Ondo kon met een goed gevoel en 3 punten rijker huiswaarts keren onder luid applaus van de meegereisde supporters. Trainer Mark Lommen kan tevreden terugkijken op de prestaties van het team.

Opstelling: Luuk van den Boer; Bas Raemakers, Bart Janssen, Geert Verberne, Stan Berkers; Thijs Haasen, Tom Klein Zieverink, Joost Berkers; Stan Raijmakers, Bart Mennen, Roy Lammers.

Wissels: Willem Slaats voor Roy Lammers.