Helenaveen – Ondo 1-5

Helenaveen – Ondo 1-5 (1-2)

Middenmoter Ondo moest op bezoek bij hekkensluiter Helenaveen. Tijdens de warming-up moest Ondo al twee spelers vervanger door blessures. Alex Phillipsen verving Rudi Nijssen en Mark Berkers werd vervangen door Robin Verberne. De wedstrijd begon een beetje onwennig door de positiewisselingen maar in de 8e minuut was het Stan Berkers die de bal naar Geert Verberne passte welke vervolgens feilloos het netje trof, 0-1. Het half uur wat volgde was voor het oog van de toeschouwer niet spannend. Ondo kwam niet verder dan het 16 meter gebied van Helenaveen en de thuisclub hanteerde de lange bal naar voren. Door vrije trappen en corners die voor de pot werden geslingerd kon Helenaveen met zijn lange mensen toch gevaarlijk zijn en dit leverde ook een doelpunt op. De bal werd niet goed weggewerkt door de Ondo defensie waardoor Jorg van Rijt de stand gelijk trok. Enkele minuten later kwam Helenaveen goed weg omdat Geert Verberne op de paal schoot en in de rebound was het Freek Raijmakers die ook de paal trof. Net voor de rust kwam Ondo toch weer op voorsprong door een voorzet van Alex Phillipsen die werd binnen gekopt door Freek Raijmakers, 1-2.

Na de rust was de eerste kans voor Ondo maar Geert Verberne stiftte de bal over het doel. Er volgde een half uur waarin Helenaveen ook enkele kansen had op de gelijkmaker maar deze bleef uit. Een kwartier voor tijd speelde Dirk Nijssen de jeugdige invaller Willem Slaats aan en deze haalde voortreffelijk uit, 1-3. Enkele minuten later was het diezelfde Willem Slaats die in botsing kwam met de doelman van Helenaveen, welke vervolgens middels een brancard het veld moest verlaten. In de laatste 10 minuten stond Helenaveen met de rug tegen de muur. Centrale verdediger Tom Klein Zieverink kwam mee op en via een combinatie met Joost Berkers verschalkte hij de reservedoelman van Helenaveen. In blessuretijd bepaald Dirk Nijssen met een fraai schot de eindstand op 1-5.