Helenaveen – ONDO 2-1

Om boven Helenaveen te eindigen in deze laatste competitiewedstrijd had Ondo nog 3 punten nodig. Ondo begon goed aan de wedstrijd met een aanvallende instelling. Er werden veel duels gewonnen en de doelkansen stapeleden zich op. In de 20e minuut ontstond er een aanval uit het boekje waar Joost Berkers, Thijs Haazen, en Rudi Nijssen een groot aandeel in hadden. Bart Loomans ronde de aanval af door de bal feilloos bij de 2e paal binnen te schieten. Voor rust ontstonden er nog 2 open doelkansen maar het leverde niet de bevrijdende 2e doelpunt op.

In de 2e helft startte Helenaveen iets feller maar Ondo kwam toch onder de druk uit. Dat leverde ook weer enkele doelkansen op maar het doelpunt bleef weer uit. Met nog een half uur op de klok werd de Ondo-doelman gewisseld voor Bram Derix die zijn debuut maakte. Door een te zachte terugspeelbal kreeg Helenaveen direct een open doelkans maar die werd van de lijn gered door Geert Verberne. Echter, de scheids legde de bal op de stip omdat er een arm bij betrokken zou zijn. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten waardoor de stand gelijk werd. In de resterende tijd werden alle wissels verbruikt voor beide teams. Bij Ondo ging Willem Slaats naar de kant nadat hij als 17-jarige goed speelde in zijn debuutwedstrijd voor Ondo 1. Een andere jeugdspeler, Joris van Lierop, viel goed in. 10 minuten voor het eindsignaal een counter van Helenaveen met een voorzet die van dicht bij werd binnen gekopt 2-1. Het scorend vermogen van Ondo lag dit seizoen ver onder het voetbalvermogen en daar win je geen wedstrijden mee.