ONDO doneert aan bijzonder wooninitiatief

Beste vrienden van ONDO,
De afgelopen maanden heeft u misschien iets voorbij zien komen van ’t Clockhuys, een wooninitiatief voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking. Dit wooninitiatief, dat te vinden is in de Burgemeester Wijnenstraat, heeft een bijzondere connectie met onze voetbalclub. Namelijk, dat er drie bekenden van ons in het huis gaan wonen. Casper van den Bogaart, de broer van Enya, de vriendin van Maik uit het eerste en Daniek Hartman, als zus van Michel uit het tweede van ONDO. En Tim Berkvens natuurlijk, als rustend lid en trouwe supporter van ONDO.
’t Clockhuys is een kleinschalige woonvoorziening ontstaan uit een ouderinitiatief. Hier kunnen jongvolwassenen met een licht verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke beperking onder 24 uurs begeleiding zo zelfstandig mogelijk wonen. De voorbereidingen zijn gestart in 2014 en de bouw is inmiddels in volle gang. De verwachting is dat de toekomstige bewoners zich in het najaar van 2019 in hun appartement gaan huisvesten. Er zijn ook gezamenlijke ruimtes zoals een keuken, een woonkamer en een dakterras. In de keuken kunnen ze onder begeleiding gezamenlijk hun maaltijd bereiden en opeten. In de woonkamer kunnen ze gezellig samen tv kijken, maar biedt ook ruimtes om te ontspannen of samen een spelletje te doen zonder andere huisgenoten tot overlast te zijn. Op het buitenterras kan men samen genieten van het mooie weer. Om deze gezamenlijke ruimtes te kunnen realiseren en gezellig in te richten als ook om deze daarna te kunnen onderhouden proberen zij financiële middelen in te zamelen. Hierbij kunnen zij uw steun heel goed gebruiken. Dit kan door middel van een eenmalige bijdrage. Ook is het mogelijk om vriend te worden van ’t Clockhuys door middel van een jaarlijkse donatie.
“Ik ben Tim Berkvens en heb in de jeugd ook nog bij ONDO gevoetbald. Toen dit niet meer ging ben ik maar supporter geworden. Ik ga altijd graag kijken, ook met de bus mee naar uitwedstrijden. Ook vindt ik het altijd heel gezellig in de kantine en bij Vorstermans.”
“Ik ben Daniek Hartman. Michel mijn broer voetbalt bij het tweede van Ondo. Ik heb zelf nooit op voetbal gezeten, maar vind het wel leuk om samen met Michel en ons pap naar voetbal op tv te kijken. Ik heb er veel zin om in oktober in ’t Clockhuys te gaan wonen.”
“Mijn naam is Casper van den Bogaart. Sinds mijn schoonbroer Maik Idzes bij Heusden is gaan voetballen ben ik fan van Ondo. Samen met Enya en soms mijn ouders kom ik regelmatig kijken naar jullie wedstrijden. In oktober ga ik begeleid wonen in ’t Clockhuys. Ik heb daar heel veel zin in.”
Als ONDO dragen we dit initiatief een warm hart toe. Vandaar ook dat we als vereniging een bedrag van €400 zullen doneren, aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen, en daarnaast hebben we besloten om vriend te worden van de stichting achter het initiatief. Echter, daar stopt het niet bij. We roepen al onze leden op om ook te doneren aan het initiatief. Elke euro is welkom! Doneer door naar het bankrekeningnummer van ONDO een bedrag over te maken, wat wij vervolgens zullen optellen bij het bedrag dat wij als bestuur zullen overhandigen aan het initiatief.
Voorzitter Daniël van Schijndel: “Als ONDO zijn we enorm dankbaar dat we mogen bijdragen aan dit bijzondere initiatief. Niet alleen vanwege de binding die we hebben dankzij Tim, Daniek en Casper, maar ook omdat we het belangrijk vinden om te laten zien dat we als ONDO ook bijdragen aan de samenleving om ons heen”.
Heeft u vragen over het initiatief of hoe u meer kunt bijdragen of doneren? Laat het ons weten! Contactpersoon voor het wooninitiatief is Jos Berkvens (vader van Tim). Hij is bereikbaar via jos.berkvens@hetnet.nl. Ook kunt u met uw vragen terecht bij het bestuur, via voorzitter Daniël van Schijndel (06 30 79 76 80, of voorzitter@ondo.nl)