ONDO – HVCH 3-3 (1-3) Penalty’s: 4-2

Ondo stunt tegen 1ste klasser Heesch voor de beker. Ondo, die het in de competitie maar moeilijk heeft om wedstrijden winnend af te sluiten, trok tegen de gasten uit Heesch aan het langste eind. De ploeg van trainer Mark Lommen moest ook nog aantreden zonder 3 basisspelers.
Ondo kwam door een afstandsschot op 0-1 achterstand. Lang konden de gasten er niet van genieten. De linkervleugelverdediger Ward Sleegers verraste de keeper met een mooie lobbal in de kruising 1-1. HVCH kwam weer op voorsprong door een geplaatste kopbal 1-2. Net voor rust werd ook nog een corner binnen gekopt 1-3.
Na de thee was Kees Verberne dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schoen was net een maatje te klein. Na een kwartiertje zag Bart Mennen zijn kans, met een geplaatst schot bracht hij Ondo op 2-3. Nauwelijks enkele minuten later werd een perfecte dieptepass van Dirk Driessen door Bart Loomans goed ingeschat en passeerde de keeper van HVCH. 3-3. De aanvalsgoven van HCVH bleven maar komen, maar de verdedigers van Ondo hielden stand, mede door voortreffelijk keeperswerk van Luuk van den Boer werd er niet meer gescoord. Bekerwedstrijden komen met een gelijkspel in een knock-outfase waar penalty’s de beslissing moeten brengen.
Omdat Joost Berkers, Geert Verberne, Tom van de Wetering en Dirk Driessen raakschoten en Luuk van den Boer 2 penalty’s stopte, bekert Ondo verder.
Opstelling: Luuk van den Boer, Tom van de Wetering, Joost Berkers, Geert Verberne, Ward Sleegers, Thijs Haasen, Dirk Driessen, Willem Slaats, Bart Mennen, Kees Verberne, Bart Loomans.
Wissels: Wouter Berkvens voor Willem Slaats, Cas Aarts voor Bart Mennen, Tijn Aarts, Luuk van Lierop.