ONDO – Neerkandia 3-1 (1-1)

Ondo begon voortvaren aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Centrale verdediger Geert Verberne gaf een mooie crosspass op Roy Lammers die met een dribbel de 16 meter bereikte en Robin Jansen in stelling bracht maar zijn schot werd ternauwernood geblokkeerd. Even later liet de andere centrale verdediger Joost Berkers ook zien dat hij een goede dieptepass in huis had. Hij speelde Rudi Nijssen perfect aan maar een doelpunt bleef uit door een harde aanpak van de Neerkantse verdedigers. Na een goede opbouw van Ondo kwam de bal in de voeten bij Bart Loomans die beheerst kon afronden en Ondo op voorsprong zette, 1-0. Tien minuten voor rust stond de Neerkantse voorstopper vrij voor het Ondo doel, maar door een goede reflex van de jarige keeper Luuk van den Boer bleef het Ondo doel schoon. Een paar minuten ging de bal echter op de stip en de penalty die daarop volgde werd onhoudbaar binnen geschoten, 1-1. Nog voor de rust viel de bal in het doel van Neerkandia omdat er miscommunicatie was tussen een verdediger en de keeper van Neerkant. Hierdoor werd de keeper gehinderd door de Neerkantse verdediger en deze kopte de bal in eigen doel. De scheidsrechter maakte een rare beslissing om het doelpunt af te keuren terwijl er geen Ondo speler in de buurt was.

Na de thee nam Ondo direct het initiatief. Roy Lammers werd op snelheid aangespeeld en met een passeerbeweging wist hij Bart Loomans te bereiken die zijn tweede van de wedstrijd maakte, 2-1. Ondo bleef op zoek naar de 3e treffer waardoor het spel zich vooral op de helft van Neerkandia plaats vond en Neerkandia enkel nog gevaarlijk was in de counter. Uiteindelijk werd de 3e treffer een feit door een handsbal van Neerkandia in de 16 meter. Roy Lammers mocht aanleggen en schoot de bal hard tegen de touwen, 3-1.

Opstelling: Luuk van den Boer; Sander Gerritsen, Geert Verberne, Joost Berkers, Stan Berkers; Jesley Thijs, Tom Klein Zieverink, Rudi Nijssen. Bart Loomans, Robin Jansen, Roy Lammers.

Wissels: Bas Raemakers voor Roy Lammers, Mark Berkers voor Robin Jansen.