RKSVN – ONDO 0-3 (0-1)

De Heusdense trein blijft maar doordenderen. SV ONDO won zondag voor de zesde keer op rij. Een prestatie van formaat van de ploeg die vorig jaar nog een klasse lager speelde, maar ook dit seizoen meedoet om het kampioenschap.
Met nog drie wedstrijden te gaan staat ONDO drie punten achter koploper Brevendia, dat zondag met 5-2 van RKESV won. In het resterende programma treffen de Heusdenaren Cranendonck (huidige nummer zeven), RKMSV (huidige nummer elf) en RKSVO (huidige nummer tien). Brevendia speelt ook nog tegen RKMSV, en ontmoet verder Maarheeze (huidige nummer vier) en Leveroy, momenteel de rode lantaarndrager in de vierde klasse E. De hoop lijkt dus gevestigd op een puntenverlies van Brevendia bij Maarheeze. Die ploeg deed lang mee om de prijzen, maar is bezig aan een negatieve reeks. Maarheeze verloor zijn vijf laatste wedstrijden.
Volle buit
In een slordige wedstrijd waar ONDO toch de overhand had, zeker wat rijpe doelkansen betrof, werd zondag uiteindelijk de volle buit mee naar Heusden genomen. Na een dik half uur spelen werd een bal van achteruit door Rob Kessels verlengd en na de stuit door Rudi Nijssen vol op de wreef het doel ingejaagd: 0-1. Na de thee dwong de thuisclub wat kansjes af, maar tot scoren kwamen ze niet. Ondo verdubbelde de voorsprong in de 65ste minuut op aangeven van Rob Kessels, waar Bart Loomans zijn uithaal wel bekroont zag: 0-2. Tien minuten voor tijd zat de keeper van RKSVN helemaal mis bij een voorzet, waar Rudi Nijssen optimaal van profiteerde: 0-3. Ondo speelde geen grootse wedstrijd maar won toch dik verdiend.
Opstelling: Luuk vd Boer, Thijs Haasen, Tom Klein Zieverink, Stan Berkers, Rudi Nijssen, Joost Berkers, Rob Kessels, Kees Verberne, Roy Lammers, Geert Verberne, Bart Loomans.
Wissels: Bart Kessels voor Kees Verberne, Bart Mennen voor Rob Kessels, Wouter Berkvens voor Roy Lammers.