Terugblik Nieuwjaarsreceptie SV ONDO


Zondagmiddag 7 januari stond weer in het teken van de enige echte Nieuwjaarshappening  in de kantine op sportpark De Heikamp. Traditiegetrouw is dit de zondag na het Prinsenbal waarbij dit jaar prins Jasper d’n Uurste werd gepresenteerd. Deze jeugdige prins is er weer eentje met een rood-geel hart die na zijn actieve loopbaan als voetballer op dit moment zijn geluk beproefd als vlagger bij ONDO JO19-1.
Voorzitter Max de Jong opende de middag met zijn speech van vorig jaar. Daarmee kon hij perfect terugblikken op de doelstellingen die een jaar eerder werden geformuleerd. Al bij al kon hij concluderen dat het wederom een geslaagd jaar is geweest met goede prestaties op voetballend gebied. Maar omdat hij de avond ervoor ook op het prinsenbal was geweest vergat hij om de nieuwe CLUBFUNDING actie aan te kondigen. Meer informatie vindt u hier.
Ook werden er enkele innovaties gepresenteerd zoals de nieuwe uittenues voor ons vaandel elftal. Deze complete nieuwe tenues zijn gesponsord door onze hoofdsponsor MIBA dranken. Daarnaast konden de aanwezigen ook de nieuwe kratten met bidons bewonderen. Voor de senioren zijn deze gefinancierd door de Club van 100 en voor de jeugd is de aanschaf mogelijk gemaakt door een gedeelte van de opbrengst van de groente actie. 

 
Dit jaar waren er ook weer verschillende jubilarissen die in het zonnetje werden gezet:

Nicky van den Broek – 25 jaar lid

Nicky kwam 25 jaar geleden van over het kanaal zijn geluk bij ONDO beproeven. Na zijn hele carrière bij SSE te hebben gevoetbald heeft zijn vriendengroep hem toch het verstandige besluit doen nemen om bij ONDO te komen. Waar hij vooral in het 2e zijn wedstrijden speelde en af en toe bij 1 op de bank te vinden was. Tot het noodlot toeslag en Nicky zijn been brak. Na zijn revalidatie heeft hij nog even in ONDO 3 gespeeld maar het lichamelijke ongemak heeft hem doen besluiten om de lagere elftallen te trainen. Dit heeft hij 1 jaar gedaan wat niet onopgemerkt bleef in de regio. Mede ook door de kinderen heeft hij toen een aanbod van NWC niet kunnen weigeren. De jas die hij nu draagt is dan wel zwart met oranje maar het hart is nog geel-rood gezien de vele bezoeken die Nicky zondags nog aan ons vaandelteam brengt en het feit dat hij nu hier gehuldigd wordt. Nicky bedankt hiervoor!

 
Fons Klein Zieverink – 25 jaar lid
In de kantine vroeg men zich af of Fons geen 125 jaar lid was…
Hij is natuurlijk vroeger als jeugdvoetballer ook al eens lid geweest maar toen zijn actieve spelerscarrière voorbij was is hij vooral hand en span diensten gaan verrichten. Toen ze 25 jaar geleden jeugdleiders nodig hadden is Fons maar weer ingestapt en om een KNVB nummer te krijgen ook weer lid geworden. Iedereen weet natuurlijk wel dat Fons niet alleen met Nelly is getrouwd maar ook voor de helft en soms wel meer als de helft (als we Nelly moeten geloven) met ONDO. Hij is jeugdtrainer, jeugdleider, scheidsrechter, verantwoordelijk voor de accommodatie, inkoper van materialen etc. etc. Overdag op zoek naar Fons? Rijdt naar het sportpark en 99% kans dat je hem daar aantreft. Fons we hopen nog lang van je diensten en kennis gebruik te mogen maken. Bedankt!
 
Adriaan Rijnders – 25 jaar lid
Adriaan trok 25 jaar geleden vanuit Liessel naar Heusden om samen met Danny letterlijk de bloemetjes buiten te komen zetten (in de zomer tenminste). Hij zag dat dit bij ONDO ook regelmatig gebeurde in de 3e helft en dat trok hem wel. Na ONDO 1 naar ONDO 2 en ook nog ONDO 3 naar de veteranen van nu. Ook traint hij ONDO JO17-1 met veel passie en kennis. Dit heeft ze dit jaar dan ook de titel (najaarscompetitie) opgeleverd. Adriaan we hopen nog vele jaren van je kennis en passie gebruik te mogen maken. Bedankt!
 
Theo Berkers – 40 jaar lid
Theo is eigenlijk bij ONDO terecht gekomen via de kantine. Vader Jan van dn DT was namelijk destijds kantinebeheerder en Theo kwam veel mee helpen (dit uit zeer betrouwbare bron: Jan V. en Gerard H.). Volgens deze bronnen heeft Theo niet in de jeugd gebald maar wel in de laagste elftallen. Hij stond daar in de zeer gevreesde en gewichtige voorhoede met Jan van Eijk en Martien Martens. Maar Theo had leiderschapskwaliteiten en ambities dus werd leider van ONDO 1 onder Lei Houben. Dat dit wel ‘snor’ zat is de oudere onder ons wel duidelijk. Ze droegen dezelfde lange coachjas, rookte samen sigaren en hadden beide een mooie snor met krul. Het was een succesvol duo inclusief kampioenschap ONDO 1 na twee spannende beslissingsduels tegen De Mortel. Één keer hebben ze Theo nog willen ‘verkopen’ aan Terlo maar uiteindelijk zagen die toch van de transfer af en brachten Theo weer terug naar Heusden waar hij dus wel wat later als het 1e elftal arriveerde. Theo bedankt en op naar de volgende 10 jaar!
 
Sjaak van de Wetering – 50 jaar lid
Sjaak 50 jarige jubilaris of kunnen we beter zeggen ‘Jupilaris’? Volgens anonieme bronnen destijds in de P elftallen gestart. Niet te verwarren met de Pils elftallen waar hij in de senioren mee te maken kreeg. Alle jeugdelftallen doorlopen en toen dus in de lagere elftallen terecht gekomen. ONDO 6 werd daarna ONDO 5 en tot op heden bijna altijd present bij ONDO 4. Sjaak houdt van plezier maken en van de lach. Ook als er helpende handen nodig zijn is Sjaak aanwezig. Denk aan de bouw van de kantine en huidige kleedlokalen. Ook bij de aanleg van het kunstgras heeft Sjaak zijn steentje bijgedragen. Sjaak we hopen je nog lang te mogen verwelkomen op ons/jouw sportpark. Bedankt!
 
Naast de jubilarissen wordt ook ieder jaar het lid van het jaar bekend gemaakt. Dit is een man of vrouw met een flinke staat van dienst die het verdient om eens extra in de spotlight gezet te worden.
 
Het lid van het jaar 2017: Sjoerd de Corte
Na lange tijd trainer van de A te zijn geweest is hij nu trainer van het tweede elftal. Als trainer heeft hij dus al de nodige ‘kilometers’ gemaakt en ervaring opgebouwd.  Daarnaast is Sjoerd een echte clubman die ook altijd voor andere klusjes klaar staat!
 
 
 
Nadat de carnavalsvereniging was gearriveerd en prins Jasper zijn zegje had gedaan werd het al langzaam donker op sportpark De Heikamp. Het officiële gedeelte werd afgesloten middels een geslaagde loterij met een legio aan schitterende prijzen gepresenteerd door het onafscheidelijke duo Jan Verlaak en Harrie Hurkmans. Maar het bleef nog lang onrustig in de kantine met onze kersverse prins in de gelederen. Alle foto’s zijn hier te vinden via onze Facebookpagina.