Voetbalseizoen beëindigd i.v.m. verlenging Coronamaatregelen

Het kabinet heeft op 31 maart jl. besloten de maatregelen die moeten helpen het Coronavirus in te dammen te verlengen tot in elk geval 28 april. Een verdere verlenging na die periode, gaf premier Rutte aan, is niet ondenkbaar. Het zal niemand ontgaan zijn dat de KNVB vlak na de aankondiging al naar buiten heeft gebracht dat daarmee ook het voetbalseizoen, in elk geval voor amateurverenigingen, effectief ten einde is gekomen.
In deze lastige tijden hebben we daar als ONDO zeer veel begrip voor. Het is een uitzonderlijke situatie waar we met z’n allen in zitten, en de gezondheid van iedereen staat voorop. In de praktijk betekent het besluit van de KNVB voor onze club het volgende:

  • Dit seizoen wordt er niet meer getraind;
  • Dit seizoen worden er geen wedstrijden meer gespeeld;
  • De jeugdtoernooien zijn ook geannuleerd;
  • De kantine blijft voorlopig dicht.

Deze maatregelen zijn in overeenstemming met adviezen vanuit RIVM, KNVB en andere voetbalclubs in onze regio die dezelfde maatregelen nemen. In de praktijk betekent dat ook dat veel andere evenementen en belangrijke gebeurtenissen bij ONDO, zoals de groente-actie en vrijwilligersavond, geen doorgang kunnen vinden.
Het bestuur onderzoekt hoe bepaalde gebeurtenissen op andere manieren (of op andere momenten in de toekomst) vorm kunnen worden gegeven, zoals bijv. het aanstaande afscheid van trainers en spelers, of de vrijwilligersavond. Binnenkort zal hier meer informatie over komen. Houd daarom ook de website van ONDO in de gaten. De voorbereiding voor het nieuwe seizoen zal binnenkort worden opgestart.

  • Heb je vragen over wat dit betekent voor je eigen team of het team van uw zoon/dochter? Neem dan contact op met de trainer of met jeugd coördinator Gerard Lomans (g.lomans@chello.nl);
  • Zie ook de website van de KNVB voor meer informatie;
  • Heeft u vragen over het besluit van het bestuur? Neem dan contact op met Daniël van Schijndel (voorzitter@ondo.nl) of met secretaris Wiljan Beelen (secretaris@ondo.nl).