Voorzittersblog: nieuw seizoen, nieuwe kansen

Beste supporters van ONDO,
Het is nu vijf maanden geleden dat u mij koos als uw voorzitter. Nu het seizoen erop zit heb ik eindelijk tijd om eens terug te blikken op die bijzondere vijf maanden. Die tijd is overigens voorbij gevlogen, en in die maanden heb ik onze club beter leren kennen en al veel mooie momenten meegemaakt.
Misschien dat u zich nog weleens heeft afgevraagd hoe een jonge gast uit Asten voorzitter van een voetbalclub in Heusden is geworden. Geloof me, die vraag heb ik mezelf ook nog weleens gesteld.
Vorig jaar besloten mijn vriendin (inmiddels partner) en ik dat we toe waren aan iets nieuws. We woonden toen in een eenvoudig appartementje in Asten, en we wilden graag verhuizen naar een grotere woning. Femke komt uit Heusden, dus logischerwijs kwam Heusden ook op tafel als mogelijke woonplaats. En ja hoor, voordat we het wisten kwam er een prachtige woning op Den Bleek voorbij op Funda. In dat huis wonen we nu alweer een halfjaar met veel plezier, en dat we het getroffen hebben blijkt ook uit de vele enthousiaste reacties die we kregen.
De inkt op de koopovereenkomst was nog niet droog of mijn telefoon ging. “Carlo van Bussel hier, Daniël we moeten eens praten”. Inmiddels ben ik erachter dat in Heusden nieuws snel rondgaat. Ik dacht dat hij mij ging vragen of ik bij de veteranen in de spits wou komen staan (dat zou overigens geen goed idee zijn geweest, vertrouw me), maar hij vroeg of ik interesse had in de rol van voorzitter. Een rol die Max de Jong in voorbije jaren met veel plezier had ingevuld. In mijn nog jonge bestaan heb ik in diverse besturen gezeten van verenigingen en organisaties en met die ervaring was ik schijnbaar een goede kandidaat voor de functie. Zo gezegd, zo gedaan. De kennismaking met het bestuur was erg prettig, en dankzij hen heb ik vrij snel een plek gevonden bij onze club. Een club met een warm karakter, dat past bij ons dorp.
Heusden is namelijk een warm dorp, waar iedereen voor elkaar klaarstaat. Ik denk dan bijvoorbeeld niet alleen aan mijn buurman die het gras van mijn voortuin maait zonder dat ik er erg in heb (dankje Harrie!), ik denk dan ook aan de talloze vrijwilligers die ONDO draaiende houden, maar ook de betrokken ouders die klaarstaan voor het team van hun zoon of dochter. Ik denk dan aan de scheidsrechters, ik denk aan de voetballers en aan de supporters. Mensen, wat hebben we een prachtige club die ook past bij een dorp als Heusden. We staan voor elkaar klaar!
Het nieuwe voetbalseizoen gaat alweer bijna van start en ik hoop dat ik u binnenkort weer mag begroeten op het veld, in de kantine of aan de zijlijn. Laat de bal maar weer rollen!
Daniël van Schijndel