America – Ondo 3-3

Ondo probeerde in het witte uit-shirt met combinatievoetbal bij het America doel te komen, maar er zat steeds een nagenoeg geel shirt van America tussen die iets feller waren gestart. America hanteerde veel de diepe bal met de wind mee, door de snelle linkerspits leverde dat enkele gevaarlijke situaties op voor het Ondo doel. Door een strafschop in de 20e minuut kwam America op voorsprong, 1-0.

Met nog enkele doelkansen voor beide teams bleef het voetbal onbeholpen, en op hetzelfde niveau was ook de leidinggevende bezig maar de laatst genoemde had het de gehele wedstrijd.

Het niet reageren op beslissingen van de scheids en meer focussen op het voetbal leverde in de tweede helft de gelijkmaker op. Freek Raijmakers nam een vrije trap waarbij Thijs Haazen vallend onder door kopte en via de knie van een verdediger binnenkant paal binnen viel 1-1. Vijf minuten later op nagenoeg dezelfde plek en dezelfde persoon maar nu getelefoneerd kopte Geert Verberne loepzuiver binnen 1-2.

Ondo werd steeds sterkers en het leverde invaller Bart Loomans een grote kans op maar de bal ging over het doel. De kansen regen aan één, zo zette Rudi Nijssen spits Roy Lammers vrij voor de goal en de 1-3 werd keurig binnen getrapt.

Een vermeende buitenspel goal van America bracht Ondo toch weer aan het wankelen, 2-3. De laatste 10 minuten was het hectisch, veel balverlies en doelkansen die niet werden benut. Vijf minuten in blessuretijd trapte America de gelijkmaker binnen, 3-3.