Bijzondere scheidsrechter te gast bij wedstrijd JO-17

Op zaterdag 18 november speelde ONDO JO17 een reguliere competitiewedstrijd tegen Koningslust/Grashoek JO17. De Limburgers kwamen op een druilerige, grijze en natte zaterdagmiddag op Sportpark de Heikamp aan. Het duel was redelijk in evenwicht, eindstand: 1-1. Bijzonder aan dit duel was dat het in goede banen werd geleid door een bijzondere gastscheidsrechter: de heer Giel Berkers, uit Vlierden.

Veel ONDO’ers zal deze naam niet veel zeggen, maar jeugdspelers zullen de naam vooral associëren met hun dagelijkse reilen en zeilen op  het Varendonck College in Asten. Berkers is daar namelijk al jaren werkzaam als docent geschiedenis en komt dus veel ONDO-jeugdspelers dagelijks op de wandelgangen of in zijn klaslokalen tegen.

Berkers is zelf ook actief lid bij SPV Vlierden (o.a. als jeugdtrainer) en bood zijn diensten als scheidsrechter aan op een dienstenveiling die de school dit jaar op 15 februari organiseerde, in het kader van de rampzalige aardbeving in Syrië en Turkije.

Het Varendonck College maakte die dag met de opbrengst van de dienstenveiling een fraai bedrag van maar liefst € 5.555,55 over op Giro 555. Docenten en leerlingen organiseerden inzamelacties en boden diensten aan waarop geboden kon worden. Het bestuur van ONDO werd door jeugdleden erop geattendeerd dat Berkers zich aanbood als scheidsrechter om te komen fluiten bij een competitiewedstrijd. ONDO bood daarom ook met een klein bedrag mee op die dienst, en won! Op 18 november loste Berkers zijn belofte in.

Giel, bedankt voor je komst!