Hoe gaat het met… Sjoerd de Corte

Door de Coronacrisis is de kantine al een geruime tijd dicht. Dat was u natuurlijk niet voorbij gegaan. Dat is jammer vanwege heel veel redenen. De voornaamste natuurlijk omdat je dan ook minder mensen tegen het lijf loopt (sowieso niet aan te bevelen in Coronatijd) en daardoor ook soms niet zo goed weet hoe het met iemand is. Vandaar dat we deze prachtige website beter willen benutten om eens te laten horen hoe het met ONDO´ers gaat, dus pak een borrel, en wat borrelnootjes, beeld je in alsof Nelly of Angela zo met een schaal borrelsnacks komt langslopen en knoop eens een gesprek aan met… Sjoerd de Corte.
Hoe gaat het met je en hoe maak je de Coronatijden door? ” Met mij gaat het goed. Ik ben op zondag 20 september vorig jaar, de eerste competitiedag van het seizoen, vader geworden van onze prachtige dochter Silke. Dat was een zeer bijzondere periode. Marly had daarentegen wel een zwaardere opstart. Ze was heel veel bloed verloren, maar met moeders de vrouw gaat het inmiddels ook al een hele geruime periode goed. Silke is een kleine, leuke, lieve en vooral ook een temperamentvolle meid. Verder heb ik het kei druk gehad ondanks Corona. Op het werk bij de Kleverij hebben we gelukkig al een lange tijd een super drukke periode, maar door Corona zijn we wel voorzichtig geweest met ons team op het werk. Met name omdat we een klein team hebben en als er dan een paar in quarantaine moeten krijgen we natuurlijk problemen in onze planning. Maar mij hoor je niet klagen. Ben allang blij dat ik niet een heel jaar thuis heb moeten werken. Daarnaast zijn we onlangs verhuist naar de Vlinkert, dus ik heb niet stil gezeten.”
Wat mis je nu het meest bij ONDO? ”Wat ik meest mis bij ONDO zijn toch wel de donderdagavonden en zondagen. Gezellig met het team na afloop een pilske vatten en slap ouwehoeren. Het voetbal zelf vind ik natuurlijk leuk, maar ik vind het des te gezelliger om na afloop bij elkaar te komen. Zeker na zo’n lange periode waar we nu in zitten. Het seizoen was net begonnen en toen konden we er natuurlijk weer mee stoppen.”
Waar kijk je weer naar uit? ”Ik kijk er het meest naar uit om eindelijk weer eens een wedstrijd te gaan voetballen met het tweede. En daarna goed de kop eraf te zuipen in de kantine. Hoop dat we dit seizoen nog een paar wedstrijdjes mogen spelen.”
Wat doe je om de tijd door te brengen? “Ik heb enorm veel genoten van de periode van de meiden thuis. Effe geen verplichtingen wat ik normaliter altijd had als je trainer van een voetbalteam bent. Heb al veel leuke momentjes gehad met onze Silke, en nu zijn we volop bezig met onze nieuwe woning. Maar ik heb m’n maten van ONDO wel erg gemist zeg!”
Van wie ben jij benieuwd hoe het daarmee gaat? (aan wie draag je het stokje over?) ”Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd hoe het met Mia Madou gaat. Die heeft een hele periode in het ziekenhuis gelegen, maar ondanks dat is ze er toch weer bovenop gekomen. Het is leuk om haar weer te zien wandelen in Heusden.”
Mia, de bal(pen) ligt bij jou!