Kansen pakken

Op een enkele korte regenbui na waren de laatste twee weekenden van maart vooral als zonnig te omschrijven. Dat kunnen we beschouwen als goede tekenen. De lente staat er aan te komen, en we laten daarmee de donkere dagen van januari en februari achter ons. Wat Corona betreft glinstert, in de verte, de hoop op betere (voetbal)tijden. De Coronacrisis heeft de samenleving en onze club nog steeds in zijn wurggreep, maar ondanks dat vonden er voor het eerst in langere tijd weer bijzondere dingen plaats binnen onze club. Op zaterdag 20 maart mochten we de jubilarissen in het zonnetje zetten, en op zaterdag 27 maart vond er bij ONDO een heuse Voetbalparty voor alle jeugdleden plaats.
Om met dat eerste te beginnen: Corona maakt dat er geen nieuwjaarsreceptie was dit jaar. Jammer, want het is iedere keer een bijzondere aangelegenheid en bij uitstek het moment om leden die soms al 25 of 40 jaar bij de club zitten te bedanken voor hun betrokkenheid. Dit jaar zijn Wiljan (als secretaris) en ik daarom langsgegaan bij de jubilarissen met een klein presentje. Er gaat de laatste maanden al veel niet door, en dit wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Alle jubilarissen, ook vanaf deze plek nogmaals van harte gefeliciteerd en dank dat jullie nog altijd zo betrokken zijn bij onze club!
De Voetbalparty op 27 maart was voor ONDO-begrippen een waar evenement. Ik ben er trots op dat we in deze lastige tijden ook de jeugd een dergelijk evenement konden aanbieden. De TC jeugd heeft er echt iets moois van gemaakt, en al onze jeugdleden hebben een waanzinnig gave voetbalochtend of middag gehad. Dat smaakt naar meer.
De voetbalparty liet zien dat we bovendien vooral willen blijven nadenken in kansen. We mogen blij zijn dat we binnen de club mensen hebben die niet in de teleurstelling en frustratie van deze tijd blijven hangen, en vooral op zoek gaan naar deze kansen. Die vervolgens ook vinden, en deze dan ook nog omzetten in daden. Dat past niet alleen bij onze club, maar ook bij Heusden. Ik ben trots op en dankbaar voor de vele vrijwilligers die ook in deze tijden er iets moois van proberen te maken.
Ook richting het einde van het seizoen denken we als bestuur graag actief mee over een passende afsluiting voor de (jeugd)leden van een toch wel merkwaardig voetbaljaar. Heeft u een goed idee voor een dergelijk mooie voetbalactiviteit die in deze tijden wellicht toch door zou kunnen gaan? Aarzel niet en laat van je horen. Uiteraard blijven we gebonden aan de RIVM-regels, maar wie kansen ziet weet dat we ze bij ONDO ook samen durven te pakken.
Voor nu blijf gezond, en hopelijk tot snel weer op de Heikamp.
Daniël van Schijndel voorzitter