sv-ondo-knvb

In gesprek met KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee

Op maandag 1 februari vond er een online bijeenkomst plaats met directeur amateurvoetbal bij de KNVB, Jan-Dirk van der Zee. Doel van de online bijeenkomst was vooral ook om bijgepraat te worden over de lobby die de KNVB momenteel organiseert in Den Haag om aandacht te vragen voor de financiële en sociale impact van de Coronacrisis op het amateurvoetbal. Namens ONDO was voorzitter Daniël van Schijndel aanwezig bij de sessie.
De KNVB maakt zich al langer zorgen over de impact van de Coronacrisis. Zo raken amateursportclubs door de coronamaatregelen steeds meer in de financiële problemen. Volgens een onderzoek van de Belangenorganisatie van Amateurvoetbalverenigingen BAV vreest een derde voor haar voortbestaan.
De KNVB heeft eerder ook al acties georganiseerd om aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin het amateurvoetbal dreigt te verkeren. Zo heeft de KNVB eerder vorig jaar ook namens de 3.000 amateurvoetbalverenigingen in Nederland met circa duizend verschillende voetbalshirts het woord ‘STIL’ op het Malieveld in Den Haag gelegd. De voetbalbond vroeg hiermee aandacht van de overheid voor het amateurvoetbal dat vanwege de coronamaatregelen sinds 13 oktober stilligt. Ook het shirt van ONDO lag daarbij.
Bij het gesprek met Jan-Dirk van der Zee waren vertegenwoordigers van ongeveer 40 amateurverenigingen aanwezig. Het was een prettig en constructief gesprek, en van der Zee gaf aan dat er snel meer duidelijkheid komt vanuit de KNVB over eventuele hervattingen van de competitie (hoewel onwaarschijnlijk), en over verdere financiële steunpakketten.

J Reprod Med. cialis malaysia price Aggiorn Ostet Ginecol.