In gesprek met nieuwe trainer Ralph Verheijen

De eerste trainingen zitten erop, de oefenwedstrijden staan ingepland en de spelers komen langzaam terug van hun welverdiende vakanties na een zinderend einde van het vorige seizoen. Hoe verloopt de voorbereiding van ONDO 1 en die van onze nieuwe trainer, Ralph Verheijen, in het bijzonder? Tijd voor een gesprek! 

Ralph, de start is gemaakt en de eerste trainingen voor het nieuwe seizoen zijn achter de rug. Hoe kijk je terug op de eerste trainingen?
“We zijn inderdaad nu bijna twee weken onderweg. We zijn gestart met het leggen van de basis op het conditionele vlak en bouwen dit nu snel verder uit richting het stap voor stap eigen maken van de speelwijze die we voor ogen hebben. Door de vakantieperiode is het natuurlijk qua aantal spelers nog wat wisselvallig geweest, maar hierin komt nu snel verandering waardoor we snel zo goed als compleet zijn en goed kunnen werken richting de eerste wedstrijden.”

Je was er ook bij in Lierop toen we als club geschiedenis schreven en de promotie naar de derde klasse wonnen tegen SVSH. Wat is je het meeste bijgebleven van deze middag?
“Dit was ook voor mij een fantastische middag om mee te maken! Buiten het sensationele wedstrijd en scoreverloop is me vooral de beleving en het saamhorigheidsgevoel van alle mensen die betrokken zijn bij ONDO bijgebleven. Hoe er naar deze wedstrijd werd toe geleefd en hoe deze wedstrijd beleefd werd was erg mooi om te zien!”

Betekent het feit dat we nu in de derde klasse gaan voetballen nog iets voor je eigen voorbereiding of die van het team? (denk aan andere soort trainingen, of zwaardere vormen?)
“Dit verandert niets aan de manier waarop ik graag werk met een spelersgroep en hoe ik een team voorbereid op een seizoen/wedstrijden. Het is natuurlijk wel zo dat dit voor ons allemaal een nieuwe uitdaging is waar we enorm naar uit kijken. De vraag zal zijn hoe snel we ons kunnen aanpassen aan dit hogere niveau, wij (de spelers en staf) gaan er alles aan doen om de stap zo snel als mogelijk is te zetten en te koppelen aan goede resultaten.”

De competitie indeling en het programma is inmiddels ook bekend. De eerste competitie wedstrijd is op 24 september, uit tegen Melderslo. Zijn er wedstrijden of tegenstanders waar je in het bijzonder naar uitkijkt?
“Er is bij deze indeling niet een specifieke tegenstander waar ik bijzonder naar uit kijk, ik vind het een mooie uitdaging om met ONDO de strijd aan te gaan met deze, over het algemeen grotere, clubs. Ik vind dat ONDO trots kan zijn op het feit dat we in deze klasse staan en we gaan er alles aan doen om goede resultaten te halen en een goed seizoen te hebben.”

 ONDO 1 speelt op zaterdag 19 augustus om 18.00 (thuis) een oefenwedstrijd tegen VV Saestum en op zaterdag 26 augustus tegen Bavos (ook thuis, om 18.00) en op dinsdag 29 augustus uit bij RKMSV om 20.00.