Met dank aan ONA: nieuwe ballenvangers

Door de ligging van ons sportpark kan het weleens gebeuren dat een bal onbedoeld in de achtertuin van Heusdenaren beland. Bij wedstrijden is dit dan ook vaak door gebrek aan richtingsgevoel van spelers van de bezoekende teams.

Maar voor die keren dat het dan toch helaas gebeurt geldt dat we uiteraard als ONDO onze buren goed te vriend houden. Zo hebben we al enkele jaren ballenvangers naast het voetbalveld. Dit scheelt het nodige loopwerk voor spelers, want als keepers roepen “zelf halen!” dan loop je liever die paar meter om de bal op te rapen nadat je over de sponsorborden bent geklommen dan dat je naar de Heistraat moet om bij mensen aan te bellen om vervolgens hun achtertuin (met mogelijk allerlei obstakels in de weg zoals tuinkabouters, tuinmeubilair of visvijvers) te moeten gaan verkennen.

Onze ballenvangers waren echter al enige tijd aan vervanging toe en door de jaren heen is een wens ontstaan om ze uit te breiden.

Met dank aan stichting kringloopwinkel ONA kunnen we nu het nieuwe voetbalseizoen 2023 – 2024 aftrappen met een aantal nieuwe ballenvangers nabij het hoofdveld. De ballenvangers zijn geplaatst achter de doelen en in de hoek van het veld. Dankzij een gulle donatie van ONA konden we deze nodige investering doen. We zijn ONA en diens bestuur dankbaar voor de samenwerking en uiteraard ook dank aan de terreinbeheerders voor het meedenken.

ONA is bij meerdere projecten van ONDO een belangrijke partner geweest wat betreft (onderhoud en ontwikkeling van) het sportpark. Dat er nu opnieuw een belangrijk beroep mocht worden gedaan op de fondsen van ONA blijkt eens te meer hoe betekenisvol ONA kan zijn voor verenigingen zoals ONDO en andere maatschappelijke organisaties. Meer weten over het werk dat ONA doet? Check dan de website van ONA, klik hier