In gesprek met Ralph Verheijen: terugblik op eerste seizoenshelft

Ralph Verheijen begon dit seizoen als hoofdtrainer bij ONDO 1. Nu de eerste seizoenshelft er op zit, is het tijd voor een terugblik en vooruitblik naar de volgende seizoenshelft.

Ralph, van harte gefeliciteerd met de verlenging als Hoofdtrainer. Tof dat je langer bij ONDO wilt blijven! Waarom besloot je bij te tekenen?
“Dank je, voor mij is er eerlijk gezegd geen seconde twijfel geweest. Ik heb het echt super naar mijn zin en vind het heerlijk om met deze spelersgroep en staf samen te werken. Ik ben Carlo en Gerard dankbaar voor de kans en het vertrouwen dat ze me als beginnend hoofdtrainer hebben gegeven en kijk met vertrouwen uit naar het komende anderhalve seizoen. Ik heb er zin in!”

Hoe kijk je terug op de 1e seizoenshelft, hoe heb je het ervaren?
“In de rol als hoofdtrainer komt er behoorlijk wat op je af en dat is toch wel even wennen, maar als je dan eenmaal op het veld staat is dit toch echt iets waar ik enorm veel plezier en energie uit haal. Op het moment vind ik dat we er qua resultaten zowel met het 1e als het 2e redelijk goed voor staan, we hebben een goede basis gelegd voor de rest van het seizoen. Nu is het zaak dat we dit vast houden en hard blijven werken om onze doelstellingen in de 2e seizoenshelft te kunnen gaan halen.”

Naar welke wedstrijd in het bijzonder kijk je met het meeste plezier terug?
“Dat is voor mij de 1e thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Sparta ’18, de eerste 3 punter in de 3e klasse! Een mooie gelijkwaardige wedstrijd die we 10 minuten voor tijd naar ons toetrekken met een prachtige goal van Kees, de reacties na de wedstrijd waren erg leuk, ik denk dat iedere ONDO supporter die middag genoten heeft!”

Wat zijn je verwachtingen voor de 2e seizoenshelft, waar kijk je naar uit?
“Voor ons is iedere wedstrijd er een om naar uit te kijken, we zullen iedere wedstrijd maximaal uitgedaagd worden. Dit betekent dat we geen enkele ruimte hebben om te verslappen of om een stapje minder te doen, dat is de uitdaging die er voor ons ligt. Gezien de gelijkwaardigheid van veel ploegen in deze klasse, verwacht ik dat dit een competitie van de lange adem wordt en dat de verschillen pas in de laatste periode gemaakt zullen gaan worden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we voldoende kwaliteiten hebben om mee te blijven doen in de middenmoot om uiteindelijk onze doelstelling, directe handhaving, te kunnen gaan behalen. Samen met de steun van onze supporters gaan we ervoor en zullen we alles geven!”