ONDO – BEVO 3-4 (0-3)

De eerste competitiewedstrijd tegen Bevo, op het nieuwe kunstgrasveld, leek Ondo af te stevenen op een debacle. De schade bleef uiteindelijk beperkt, maar het eerste punt bleef uit voor de gepromoveerde Heusdenaren.

Het eerste half uur speelden beide ploegen aanvallend voetbal, maar echte scoringskansen kwamen er nauwelijks. Een aanval van Ondo werd onderbroken door Bevo en met een dieptepass stond Robin Minten voor de Ondo-goalie. Met een bekeken lob kwam de 0-1 op het scorebord.

Even later een vrije trap op de rand van de zestien meter. Keeper Luuk van den Boer wist een hard schot nog te keren, maar op de afvallende bal reageerde Sjors van Horen beter dan de Ondo-defensie en tekende de 0-2 aan. Eenzelfde situatie aan de andere kant van het veld niet veel later, maar de keeper van Beringen redde twee keer. Net voor de thee een snelle counter van Bevo en Roger Gielen maakte het vakkundig af: 0-3.

Direct na de rust gooide Bevo de deur helemaal dicht. Rob Minten mocht van zestien meter ongehinderd hard uithalen: 0-4. Ondanks de hopeloze achterstand begon Ondo steeds beter te voetballen. Trainer Mark Lommen gebruikte alle wisselspelers en met nog twintig minuten voetbal wist Rudi Nijssen met een geplaatst schot de hatelijke 0 van het scorebord te halen: 1-4. Kort daarop knalde Geert Verberne vanaf twintig meter een vrije trap door de muur en scoorde: 2-4. Door de verdediging af te jagen door Rob Kessels en Bart Mennen kwamen de bezoekers in moeilijkheden waar Rudi Nijssen optimaal van kon profiteren. Hij maakte zijn tweede: 3-4. Met een beetje meer geluk had Ondo nog één puntje in eigen huis gehouden, maar de kopballen van Rob Kessels en Geert Verberne misten precisie.

Opstelling: Luuk vd Boer, Bart Janssen, Bart Loomans, Thijs Haasen, Tom Klein Zieverink, Stan Berkers, Rudi Nijssen, Joost Berkers, Rob Kessels, Willem Slaats, Geert Verberne.

Wissels: Bas Raemakers voor Bart Janssen, Freek Raijmakers voor Bart Loomans, Bart Mennen voor Stan Berkers.