ONDO – Bruheze 2-1 (1-0)

In de eerste competitiewedstrijd van 2018 ging Ondo offensief van start. Het eerste kwartier was volledig voor de Heusdenaren. Met vijf schoten op goal en evenzoveel corners werd Bruheze flink onder druk gezet. Toen de gasten met diepe, lange ballen richting hun spitsen gingen spelen kwamen ze onder de druk uit en ontstond er meer ruimte. Ondo profiteerde daar optimaal van. Tom van de Wetering kon vanaf de zestien onderkant lat de openingstreffer binnenschieten: 1-0. Tot aan de rust bleef het een open wedstrijd met kansen over en weer, waarbij de keepers zich niet verveelden.
In het begin van de tweede helft werd het spel van Ondo slordiger. Bruheze kon er vrij snel van profiteren. Invaller Rick Koolen wist na een dieptepass op maat de defensie van Ondo, inclusief de keeper, te omzeilen en de bal in een leeg doel te schieten: 1-1. Voor de toeschouwers ontstonden er spannende momenten omdat beide teams voor de overwinning gingen. Acht minuten voor tijd werd een messcherpe voorzet van Robin Jansen door Roy Lammers binnengewerkt: 2-1. In de resterende tijd was het nog billenknijpen voor Ondo, maar de punten bleven in Heusden.
Opstelling: Luuk vd Boer, Cas Aarts, Tom vd Wetering, Thijs Haasen, Stan Berkers, Rudi Nijssen, Joost Berkers, Roy Lammers, Geert Verberne, Freek Raijmakers, Robin Janssen
Wissels: Rob Kessels voor Tom van de Wetering