ONDO neemt afscheid van chauffeur Edith met speciale laatste rit

Op dinsdag 23 augustus jl. nam SV ONDO afscheid van een iconische vrijwilliger: Edith van den Heuvel. Edith bracht meer dan twintig jaar (!) spelers en supporters van ONDO naar uitwedstrijden met bussen van haar werkgever: Twin Tours.

Aan het einde van het vorige voetbalseizoen kondigde Edith haar vertrek aan bij het bestuur omdat ze een nieuwe werkgever had gevonden. Ze maakt een transfer naar Kempenhaeghe waar ze aan de slag gaat met cliëntenvervoer en ook andere taken op zich gaat nemen. Om haar laatste rit voor ONDO, naar een oefenwedstrijd, wat extra’s te geven werd er dit keer een speciale bus georganiseerd: de spelersbus van PSV!

Om 18.15 stond de PSV bus klaar bij het sportpark en konden spelers en een groep trouwe supporters instappen. De busrit verliep uiterst comfortabel in de brede stoelen van de bus, de plaatsen waar normaal de PSV-helden een potje kaarten voor ze bij voetbaltempels in Nederland arriveren. Geestig werd opgemerkt dat we spelers als Sangare of Obispo echter nog niet zo snel zien rikken. Misschien dat ze een keer op cursus kunnen komen in Heusden in ruil voor een wedstrijden tegen PSV?

Het navigatiesysteem van de Eindhovenaren liet echter nog wel wat te wensen over. Plotseling stopte Edith, in tegenstelling tot al die andere keren dat ze voor ONDO reed, de bus pal voor een lokaal dorpscafe in Nederweert om de weg te vragen. “Waar is het voetbalveld?” riep ze uit naar een willekeurige terrasganger op wiens gezicht nog altijd de verbazing was te lezen over de reusachtige rood-witte bus die voor zijn neus verscheen. “Alsmaar rechtdoor? Dank U!” riep Edith terwijl ze de knop voor de deuren alweer had ingedrukt.

De bus arriveerde rond 18.50 bij het fraaie sportpark in Nederweert, met uitzicht op de McDonalds, KFC en de N275. Al snel stonden er ook Limburgers nieuwsgierig te kijken of niet Cody Gakpo of Ruud van Nistelrooij de bus zou uitstappen. Nee, het waren onze topspelers uit Heusden natuurlijk!

Voor de trainer van Merefeldia zal de bus een bekend verschijnsel zijn geweest: Danny Koevermans, voormalig PSV-speler zal ongetwijfeld zijn oude plek in de bus nog wel kunnen aanwijzen. De oefenpot die om 19.30 begon werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van de thuisploeg. Ondanks een aantal grote kansen hadden de Heusdenaren helaas weinig in te brengen tegen de overheersende Limburgers. De sterke eerste helft kon niet voorkomen dat in de tweede helft ONDO het onderspit moest delven: 5-0 voor Merfeldia.

Om 22.15 waren spelers en supporters weer terug in het Heusdense. De wedstrijd mocht de pret niet drukken: de bus en het afscheid van Edith hebben de avond een gouden randje gegeven.

Edith, en Paul, dank voor al jullie inzet!