ONDO ontvangt bijzonder KNVB voetbalshirt 

Op een regionale KNVB bijeenkomst op donderdag 19 september jl. heeft ONDO-voorzitter Daniël van Schijndel een bijzonder voetbalshirt in ontvangst mogen nemen namens onze club. 
In het seizoen 2019/’20 viert de KNVB dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. Om het bijzondere jubileum te vieren brengen ze daarom dit seizoen een ode aan het amateurshirt. Speciaal daarvoor is een uniek voetbalshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt.  
Met 1,2 miljoen leden, verspreid over bijna 3.000 verenigingen, zorgen we met elkaar voor een uniek voetballandschap. Verenigingen met ieder hun eigen geschiedenis, identiteit en tradities. Die elementen komen op vele wijzen tot uiting, maar op één manier in het bijzonder: het voetbalshirt. Het shirt dat we elk weekend vol trots dragen en ons verenigt. Het patroon op het jubileumshirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. 
Op deze manier verenigt de KNVB 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. KNVB regiovertegenwoordigster Marie-Louise Suijkerbuijk overhandigde aan onze voorzitter een van de eerste exemplaren. Een collector’s item dat een mooie plaats in onze kantine zal krijgen. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven. 
Voorzitter Daniël van Schijndel: “Persoonlijk vind ik dit een erg leuke actie van de KNVB. Het laat zien hoe rijk ons land is aan voetbalclubs die zorgen voor sport en binding in de samenleving. Uiteraard ben ik erg trots op dat ook onze ONDO-kleuren op een prominente plek in Zeist zullen komen hangen”.  
Want in de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ heeft de KNVB ook een shirt van onze vereniging ontvangen. Het uiteindelijke doel van dit bijzondere project? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.