ONDO verslaat Brandevoort in halve finale nacompetitie

Op een bloedheet sportpark Brandevoort werd op zondag 11 juni de halve finale voor de nacompetitie gespeeld, voor promotie naar de derde klasse. ONDO kwam goed gemotiveerd uit de kleedkamers, en met een grote groep supporters aan hun zijde werd aan de wedstrijd begonnen. Al vrij snel kwamen onze Heusdense boys op voorsprong door een rake kopgoal van Thijs Haasen. Brandevoort had geen antwoord op deze vroege goal, en een uitgespeelde kans gaf Ward Slegers de mogelijkheid de 0-2 binnen te schuiven.

In de tweede helft breidde ONDO de voorsprong verder uit. In de 67ste minuut scoorde Thijs Haasen opnieuw uit een corner. Vijf minuten later was het weer raak. De dit seizoen gedebuteerde Ties van Gerwen stond aan het einde van een snelle counter en schoot de bal in de verre hoek. Tien minuten voor tijd was het aan stabiele kracht Rick Rijnders om de genadeklap uit te delen. Ook hij kreeg de bal strak na goed positiespel aangespeeld en tikte knap binnen. De aansluitingstreffer van Brandevoort mocht niet meer baten: 1-5 was de eindscore.

De ploeg van Frank van Tilburg en Andre Klaassen kan terugkijken op een geslaagde middag. Ondanks de warmte hield ONDO het hoofd koel en weet daardoor een plek in de finale te bemachtigen. Uiteraard volgde een prachtig feest bij Cafe Vorstermans bij terugkeer van de bus.

Tegenstander in de finale? SVSH. De ploeg uit Someren-Heide wist de finale te bereiken door koelbloedig af te rekenen met FC De Rakt. SVSH won met 0-5.

De finale tussen ONDO en SVSH zal worden gespeeld op zondag 18 juni, 14.30 in Lierop (neutraal terrein) bij SV Lierop.