ONDO wint thuis in knotsgekke halve finale van Leonidas W (6-3) en stoomt door naar finale nacompetitie

Op zondag 9 juni heeft het vaandelteam van ONDO in de verlenging gewonnen van Leonidas-W (Maastricht), in de halve finale van de nacompetitie om voetbal in de derde klasse veilig te stellen. Op een drukbezocht maar vooral ook sfeervol sportpark De Heikamp kwamen beide ploegen sterk uit de startblokken met goede aanvalskansen voor beide teams.

Leonidas kwam vroeg in de 26ste minuut op een 0-1 voorsprong in een knappe aanval waarbij ONDO niet slaagde om de bal weg te werken bij het 16-meter gebied. Gelukkig viel al snel de 1-1 nadat Stan Berkers een indraaiende vrije trap van Ward Slegers fraai tot doelpunt maakte. Bij de rust bleef de stand gelijk en het spelbeeld ook.

ONDO was na rust de betere ploeg en aan kansen geen gebrek. Maar vrij plotseling viel in de 77ste minuut de 1-2. ONDO raakte daarvoor het initiatief kwijt en de uitploeg wist daar handig gebruik van te maken. Na balverlies bij ONDO werd de kans benut. Maar in de 88ste minuut valt dan in een keer toch de gelijkmaker door Ward Slegers bij een vrije trap die hij vakkundig binnen schoot.

Je zou denken dat dat de slotfase was, maar niets bleek minder waar. Joost Berkers schiet tegen de keeper aan maar in de rebound schiet Kees Verberne wel raak: 3-2. Het feest barstte los, maar plotseling bleek Leonidas nog vol leven te zitten: 3-3! Wat gebeurt er in Heusden? ONDO speelde een overtal slecht uit en Leonidas knikt vervolgens raak uit een voorzet. De scheidsrechter kon niets anders en gaf het startsignaal voor de verlenging.

In minuut 101 was daar sterspeler Stan Berkers die een onhoudbare bal voor weet te geven en Kees Verberne hoeft daar alleen maar tegenaan te lopen. Vervolgens werd goed doorgedrukt en viel al vrij snel de 5-3! Leonidas-W was toen niet meer bij machten om ONDO te pijnigen Bart van Brussel sloeg met een droge knal toe. Als kers op de taart schoot in de 116de minuut nog eens raak: 6-3.

De sfeer op het sportpark was magisch, en nu kan de ploeg van trainer Ralph Verheijen zich opmaken voor een nieuwe tegenstander: VV Mariahout. De ploeg uit Laarbeek wist (ook in verlenging) koelbloedig af te rekenen met bekende tegenstander van ONDO: SVSH. In een net zo doelpuntrijk duel (2-4) trok Mariahout aan het langste eind.

De finale staat gepland voor zondag 16 juni om 12.00 uur (dit i.v.m. de EK-wedstrijd Polen-Nederland die om 15.00 uur start). Locatie: het sportpark van Rood-Wit 62 te Helmond.