Scheidsrechtercursus

Binnenkort start er een scheidsrechtercursus binnen de regio. Deze start maandag 10-2. Voor meer info vraag naar Jos Drummen of Carlo van Bussel. Kosten bij slagen en toekomstig scheidsrechter ONDO zijn voor rekening SV ONDO.

 

Cursus Basis Opleiding scheidsrechters (BOS) – cursus
Op maandag 10 februari start er bij voetbalvereniging ASV’33 te Aarle-Rixtel onderstaande cursus.
Meer informatie over deze cursus kunt u krijgen bij Paul Gielen 0492-511502.

BOS-veldvoetbal
Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen, dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden. Wij zorgen tijdens de Basisopleiding scheidsrechter veld (BOS) voor een gedegen praktische opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij de A- en B-junioren en senioren. Je kunt verenigings- of KNVB-scheidsrechter worden.
Tijdens de opleiding oefen je op het veld leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Het gaat daarbij onder meer om de 17 voetbalspelregels, organisatie en administratie, kennis van voetballen en voetballers, leiding geven, blessurepreventie en de praktische toepassing van deze onderwerpen.
Organisatie
De opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten van 3 uur, een spelregeltoets en een examen strafrapport. Daarnaast fluiten de deelnemers, als zij voor de KNVB wedstrijden gaan leiden, minimaal twee stagewedstrijden onder begeleiding van een (gekwalificeerde) Praktijkbegeleider Scheidsrechter. De opleiding wordt op avonden gegeven, in de regel op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding houden de deelnemers een logboek bij, die ze na afloop van de opleiding inleveren bij de docent.
De deelnemers die aan de voorwaarden voldoen, ontvangen het diploma “Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal”. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het lagere seniorenvoetbal.
Toelating
Vanaf de leeftijd van 16 jaar. Het is mogelijk dat vooraf een toelatingsgesprek wordt gehouden.

Inschrijven
Onderneem hiervoor de volgende stappen:
1. Ga naar http://inschrijven.knvb.nl
2. Kies je betreffende district: Zuid II
3. Kies bij type voor ‘Cursus’
4. Kies bij categorie voor ‘Wedstrijdofficials’
5. Kies bij subcategorie voor je betreffende cursus: Basis Opleiding Scheidsrechters veldvoetbal
6. Lees de voorwaarden en schrijf je in
Je komt bij een kaartje terecht. Kijk of links in het scherm alle gekozen punten nog goed staat.
Klik op het groene vlaggetje met de voetbal nabij Deurne en je komt op de cursus ASV’33 / Aarle-Rixtel terecht en kunt je aanmelden.