Terugblik oefenwedstrijd tegen SJVV (27-08-2022)

ONDO werkt in de nadagen van augustus en de eerste dagen van september zoals gewoonlijk een oefenprogramma af. Op zaterdag 27 augustus was Deurnese ploeg SJVV te gast op de Heikamp. Tot voor kort een competitiegenoot maar SJVV speelt na een dramatisch seizoen in het nieuwe voetbaljaar in de vijfde klasse.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Verstappen bleek dat ONDO de bovenliggende partij in deze pot zou worden. De eerste doelpunten vielen al in de eerste minuten. Het eerste doelpunt van Kas van der Heijden viel na een scrimmage in de zestien. Ook al was de druk van ONDO op de uitploeg hoog, meerdere kansen kwamen er aan beide kanten. SJVV wist de 16 van ONDO ook te bereiken met een hard schot op de paal. Kort daarna viel dan ook de 1-1 binnen: een lange bal belandde achter keeper Driessen.

ONDO kwam echter al snel met een antwoord. Een schitterende goal van aanvoerder Joost Berkers, ver in de achterste kruising (2-1). Daarna begon het prijsschieten, en de goals volgden elkaar op in rap tempo. In de 26ste minuut wist Joost de bal wederom te ontfutselen en schoot’m snoeihard achter de keeper: 3-1.

Door vervolgens geblunder achterin van SJVV keeper en verdediger wist kersverse vader Rudi Nijssen in de 30ste minuut er 4-1 van te maken. Het bleef kansen regenen. Een mooie vrije trap van Dirk Driessen werd bijvoorbeeld door de keeper uit de kruising geplukt. Na deze vrije trap viel de 5-1 van Rudi Nijssen die in de buurt van de penaltystip de bal achter de keeper rolde a la Patrick Kluivert in het Wenen van 1995.

De 6-1 kwam op naam van Kas, en de 7-1 opnieuw een goal van Rudi Nijssen die daarmee een hattrick op zijn naam kon schrijven. De fraaiste goal werd echter voor het laatst bewaard. De goal die met recht een wereldgoal mag worden genoemd kwam als kers op de taart. De 8-1 van Rick Rijnders in de verre achterhoek waar keeper niet meer bij kon was er een om in te lijsten.

Al met al een prima voetbalavondje in Heusden waar SJVV voetballes kreeg van onze Heusdense toppers. Volgende oefenwedstrijd is dinsdag 30 augustus als ONDO te gast is bij SPV in Vlierden.