Terugblik op gezellige vrijwilligersavond 2024

Jaarlijks, daags na Hemelvaart, neemt ONDO de tijd om zijn vele vrijwilligers te bedanken. Dit doen we met de traditionele vrijwilligersavond. Een avond vol gezelligheid, humor, lekker eten en drinken. Kortom, ONDO op z’n best.

De organisatie is in handen van de kundige leden van de feesten en partijen commissie. Het bestuur is dankbaar dat de commissie ook dit jaar weer een geslaagd feest heeft weten neer te zetten.

Op vrijdag 10 mei was de editie van 2024. Het gekozen thema dit jaar was de Olympische Spelen, die later deze zomer in Frankrijk plaats gaan vinden. Alle ingrediënten voor een fijne vrijwilligers avond waren aanwezig: de buitentemperatuur was nog laat aangenaam zomers, er waren zo’n 80 goedgemutste ONDO’ers aanwezig en er waren de nodige spellen en quizzen voorbereid. Tel daarbij op aan de bar o.a. oude bekende Mark Lommen, het goedverzorgde eten van sponsor Fiesta Grill en Jan Verlaak als getrouwe ONDO-spreekstalmeester en de avond kon al niet meer stuk.

De gekozen spellen op het veld, korfbal en touwtrekken, leidde al gauw tot de nodige hilariteit van de diverse teams. Veel ONDO’ers (enkele bestuursleden uitgezonderd) bleken toch verrassend veel kracht in zich te hebben en wisten de touwtrekcompetitie spannend te maken. Wat betreft het korfbalgedeelte: een bal van een afstand in een korf mikken lijkt eenvoudiger dan het is. Laten we het daar op houden.

Na wat te hebben gegeten werd al snel begonnen aan de quiz en de loterij. De quiz had weer een aantal moeilijke vragen, maar toch wisten vele deelnemers goed in het geheugen te graven en de juiste antwoorden te noteren. De loterij, een terugkerend element bij feesten en partijen van ONDO, zou niet hetzelfde zijn zonder de kenmerkende humor en bevlogenheid van presentator Jan Verlaak. Jan was ook deze editie weer als vanouds op dreef en menig deelnemer ging met één of meerdere memorabele prijzen naar huis.

Alle teams vertegenwoordigden, in de geest van de Olympische spelen een land. Het wekte wel enige verbazing dat woestijnlanden Qatar en Saudi-Arabië met de hoofdprijzen er op de avond vandoor gingen. Beide landen staan nu eenmaal niet bekend vanwege hun korfbal of quiztalent. Over het talent voor touwtrekken kan de auteur van dit verslag geen oordeel vellen.

Al met al een geslaagde avond. Wil je volgend jaar ook de vrijwilligersavond meemaken? Meld je dan aan als vrijwilliger, er is altijd bij ONDO genoeg te doen en je hulp is altijd meer dan welkom. Stuur een mail naar secretaris@ondo.nl of spreek een andere ONDO-vrijwilliger aan.

Het bestuur van ONDO is alle vrijwilligers dankbaar voor hun inzet. Zonder vrijwilligers, geen vereniging. Zonder vrijwilligers, geen ONDO.