Terugblik themabijeenkomst over arbitrage (12-04-2022)

Op dinsdag 12 april jl. waren Daniël van Schijndel (namens het bestuur) en John Rovers (scheidsrechter coördinator) te gast bij Olympia Boys in Ommel, voor een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de besturen van alle voetbalclubs uit Asten en Someren. Dit in het kader van de Waarde(n)volle Club, een initiatief waarbij clubs kennis en ervaringen uitwisselen en tal van thema’s bespreken. In het verleden zijn bijvoorbeeld onderwerpen als duurzaamheid en de impact van de Coronacrisis besproken. Het thema was dit keer (club)arbitrage.

Nagenoeg alle voetbalclubs in Nederland worstelen vandaag de dag met een (dreigend) tekort aan scheidsrechters. We zien steeds minder mensen die bereid zijn om een wedstrijd te fluiten, of het nu gaat om wedstrijden van jeugd of seniorenteams. Bij ONDO lukt het ons tot op heden wel om ieder weekend een scheidsrechter toe te wijzen aan de wedstrijden, maar ook wij doen al langer een dringend beroep op iedereen om te overwegen om scheidsrechter te worden. Zo nu en dan een wedstrijd fluiten behoort ook tot de mogelijkheden.

Al vaker is er in het verleden door clubs in de regio het idee geopperd om scheidsrechters aan elkaar ‘uit te lenen’, om eventuele gaten op te vullen. Het bestuur van ONDO ziet geen heil in deze oplossing. Zo zijn wij van mening dat we niet van onze clubscheidsrechters mogen of kunnen verwachten dat ze periodiek ook wedstrijden bij andere clubs fluiten. Dit staat uiteraard iedereen vrij, maar een vereniging scheidsrechter fluit (in beginsel) omdat hij/zij bij de club een steentje wil bijdragen.

Met de clubs in Asten en Someren is echter wel afgesproken om te verkennen of er mogelijkheden zijn voor gezamenlijk cursusaanbod en willen we één of meerdere bijenkomsten organiseren met een bekende gastspreker (een scheidsrechter van hoger niveau bijv.) om de interesse in het fluiten in de gemeenten Asten en Someren wat meer aan te wakkeren.

Vragen? Neem contact op met bestuur via secretaris@ondo.nl. Interesse in het fluiten? Als ONDO steunen we iedereen die graag wil weten of het fluiten iets voor hem of haar is! Neem contact op met coördinator John Rovers, via rovers_john@hotmail.com

sv-ondo