Vaandelteam ONDO strijdvaardig tegen VV Mariahout in finale nacompetitie maar delft onderspit (1-2)

Op zondag 16 juni heeft ONDO op een drukbezocht sportpark De Rijpel in Helmond (neutraal terrein) de finale van de nacompetitie gespeeld tegen VV Mariahout. In een sfeervolle setting delfde ONDO helaas het onderspit en verloor het duel met 1-2 van de vierdeklasser, die nu ten koste van ons vaandelteam naar de derde klasse gaat.

De aftrap vond plaats in een sfeervolle setting: zo had het supportersteam weer een aantal prachtige acties voorbereid. De spelersbus van ONDO arriveerde in een zee van rook en fakkels bij het sportpark, en met een erehaag van ONDO supporters werd de bus onthaald. Vlak voor de aftrap werd er het nodige siervuurwerk afgestoken en opnieuw enkele rookpotten. Ook vanuit zijde Mariahout waren enkele sfeeracties opgezet. Met name de ONDO spandoeken achter de goal gehangen trokken echter veel bekijks.

De wedstrijd liet zich kenmerken door felheid. Veel felle duels die ook leidde tot diverse gele kaarten, maar ook door slordigheden bij beide teams. Ballen kwamen niet altijd aan, en ook acties leiden niet altijd tot resultaat. Kansen waren er soms aan beide zijden. ONDO kwam echter wel snel op voorsprong door een prima goal van Jur Aarts in de 21ste minuut. Een voorzet van Ward Slegers werd behendig door Aarts binnen gewerkt.

Uiteindelijk leidde een aantal tekortkomingen tot een snelle tegenreactie van Mariahout. In de 26ste minuut verscheen de 1-1 al op het bord. David van Rossum van Mariahout gaf een fijne voorzet op spits Stijn van den Heuvel, die beheerst afwerkte, 1-1. Na ruim een half uur nam Mariahout de leiding. Van Hoof benutte namelijk een strafschop na een discutabel moment in het zestienmetergebied die ook onze keeper een gele kaart opleverde. 1-2: het zou bij deze stand blijven.

Na rust kwam de scherpte op momenten terug en speelde ONDO bij vlagen goed, maar uiteindelijk bleek de kwaliteit van Mariahout doorslaggevend. Een hectische slotfase mocht niet baten. De scheids floot af na 9 minuten extra speeltijd, omdat aan het begin van de tweede helft het spel een aantal keren stillag vanwege blessures aan beide zijden.

Daarmee is de conclusie overduidelijk: ONDO speelt volgend seizoen helaas weer een klasse lager, in de 4de. Spelers, bestuur, leden en supporters wensen Mariahout het beste en feliciteerden de ploeg met het bereiken van de 3de klasse.

Het bestuur van ONDO dankt Rood-Wit 62 voor de gastvrijheid. In augustus start de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Enkele foto’s ter impressie