Terugblik op seizoen JO7: onvergetelijke herinneringen gemaakt

ONDO-teams zijn wel vaker succesvol, maar ONDO JO7 kent wel een heel bijzonder seizoen, met slechts een enkele verloren wedstrijd en louter succesvolle deelname aan toernooien en wedstrijden. Tijd voor een terugblik met trainers Ronald Bakens en Ger Rouleaux!

Hoe kijken jullie terug op het seizoen van de mini’s?
“We kijken terug op een zeer geslaagd seizoen waarbij we weer veel nieuwe leden binnen onze club hebben mogen verwelkomen bij de mini’s. De opkomst tijdens de trainingen was altijd erg goed waardoor ons enthousiasme ook niets tekort kwam. Het organiseren van verschillende activiteiten zoals het voetballen tegen de ouders, deelname aan het manegetoernooi, wedstrijd tegen de Jo8 en aansluitend midgetgolven bij de Peelpoort en onze vele toernooien van afgelopen jaar met als afsluiter het middagje bowlen met frietje, snack en een ijsje en de bekers verloten hebben we een goed en druk maar vooral een leuk seizoen gehad.”

Jullie hebben ook meegedaan met een aantal toernooien bij andere clubs, hoe is dat gegaan?
“Mede door de ervaringen bij de clubs waar we vorig jaar zijn geweest zijn we dit jaar sowieso naar de goed georganiseerde toernooien van vorig seizoen geweest met ook weer enkele nieuwe sportparken. Zo hebben we tijdens de herfstvakantie deelgenomen aan het internationale jeugdtoernooi bij Wittenhorst. Uiteraard in de winterperiode hebben we met twee teams meegedaan met het manegetoernooi in Asten. In de meivakantie zijn we met een team naar Marvilde geweest. De afsluiters van het seizoen waren toernooien bij Venlosche Boys, Mvc’19, Heeze en Mifano. Al met al veel toernooien afgegaan en ook meerdere keren hebben de kleintjes de 1e prijs mogen ontvangen.”

Op zondag 9 juni zijn de mini’s mee het veld op gegaan in de halve finale van de nacompetitie van het 1ste, hoe hebben zij dat ervaren?
“Dat klopt inderdaad, ze zijn mee geweest en het was zo mooi voor ze dat ze zelf meer zin hadden om zondags mee het veld op te gaan dan de zaterdag ervoor het toernooi te voetballen, mede door de belangen die op het spel stonden en uiteraard de dingen zoals het afgestoken vuurwerk, de sfeeractie, muziek en de drukte op het sportpark. Dit alles zorgde voor een hele speciale dag voor de mini’s. Met 14 kinderen sterk liepen de spelers hand in hand mee het veld op en keken hun ogen uit. De drukte in de kleedkamer bewees des te meer hoe ze er van genoten.  In de rust het onderlinge partijtje hebben ze ook nog van mogen genieten en uiteindelijk het zakje chips en de ijsco maakte deze dag voor ze helemaal compleet. Ook een bedankje voor ONDO dat we dit zo konden regelen.”

En volgend seizoen, wat gaan jullie dan doen?
“Volgend seizoen dan gaan we er weer vol goede moed er tegen aan. Ze worden natuurlijk nu ONDO Jo8 dus zullen we de naam van de mini’s achter ons gaan laten. Het veld word uitgebreider met grotere goals en tevens gaan we 6×6 met keeper spelen. Dus het word even aanpassen en wennen maar daarom hebben we al een toernooi in onze planning staan bij SJVV op 24 augustus en op 29 augustus een oefenwedstrijd gepland tegen Liessel Jo8. En dan zullen we het weekend van de 31 starten met de competitie. Maar het belangrijkste is wederom het plezier, de gezelligheid en trots weer bij de jongens op orde te hebben en dan valt de rest vaak wel samen. We wensen ook iedereen binnen ONDO komend seizoen weer veel spelplezier en dat er weer vele mooie herinneringen gemaakt mogen worden op ons sportpark.”