Verslag bezoek jeugdteams aan Helmond Sport

Helmond Sport nodigde dit seizoen alle clubs in de regio uit om met de jeugdleden langs te komen. Over die uitnodiging hoefden we ook bij ONDO geen twee keer na te denken. Op vrijdag 6 mei stond om 18.50 de bus klaar bij sportpark De Heikamp om ons weg te brengen naar Helmond voor de thuiswedstrijd van de ploeg tegen FC Den Bosch. Jeugdleden konden zich aanmelden voor dit leuke uitje. Met een nagenoeg volle bus jeugdleden en een paar man begeleiding gingen we op weg. Ook deze mystery ONDO reporter mocht mee!

Helaas dit keer overigens geen Edith van den Heuvel aan het roer…ofja stuur van de bus maar wel haar aardige collega en hij bracht ons in een mum van tijd in Helmond bij het SolarUnie Stadion. Het weer was perfect om te voetballen, er heerste al een prima sfeer en ondanks de zwakke resultaten van de Helmondse ploeg de afgelopen tijd had iedereen er veel zin in. De bus werd geparkeerd, en al gauw genoeg konden we het stadion binnen lopen met een grote groep ONDO’ers. Het stadion was volledig uitverkocht. Iedereen wist natuurlijk dat ONDO van de partij zou zijn…haha!

De wedstrijd zelf begon goed en spannend met toch wat voorzichtige kansjes voor de thuisploeg. Toch was het uitploeg Den Bosch die op voorsprong kwam.

In de rust vlogen de broodjes hamburgers en frikadellen als.. ja warme broodjes over de toonbank. Er vloog overigens nog meer tijdens de wedstrijd: onze jeugd maakte zich op een gegeven moment meer druk over de gevouwen wedstrijdboekjes die als vliegtuig het veld konden bereiken dan hetgeen de voetballers op het veld lieten zien. De plaatselijke terreinbeheerder a la Fons Klein Zieverink zal het met lede ogen hebben aangezien.

Er viel trouwens veel te zien. Vlak na rust verscheen voor al onze ogen opeens een bloedmooie blonde vrouw van rond de 20 op de trappen van ons vak. Vertwijfeld staarde ze naar haar ticket. We hadden onmiddellijk in de gaten dat ze druk op zoek was naar haar zitplaats. Dirk Driessen had hier een kans voor het oprapen om haar een zitplek aan te bieden op een voor hem gunstige plek maar helaas… Voordat Dirk zijn mond open kon doen was ze alweer verdwenen als sneeuw voor de zon. Seund.

De supporters van beide ploegen lieten goed van zich horen. Reden voor een stel fanatieke ONDO’ers om mee te doen. Op het veld bleef het moeizaam gaan, helaas.

Op een gegeven moment leek hoofd technische commissie Carlo van Bussel het zo zat te zijn dat hij de trap afliep, om het heft in eigen hand te gaan nemen en de Helmondse ploeg te willen gaan coachen naar een beter resultaat. Toch een beetje een anti climax toen ie afdraaide bij de toiletten.

Tja, het was niet veel om over naar huis te schrijven (het was niet bepaald Champions League niveau zoals bij ONDO) maar uiteindelijk bleef het spannend tot in de laatste minuut. De begeleiders van ONDO zagen voldoende verbeterpunten, maar ja de beste stuurlui staan ook hier natuurlijk aan wal. Of zoals onze Arnoud van de Wetering (net terug van een scoutingstrip voor ONDO in Madrid) zei: “die kansen had ONDO zeker niet onbenut gelaten”. Uiteindelijk vlak voor einde wedstrijd, ver in de blessuretijd, maakte Helmond dan toch eindelijk de gelijkmaker. Einduitslag 1-1!

Een tevreden groep ONDO’ers terug in de bus naar Heusden. Na enkele malen een rondje van de zaak op de rotonde Wolfsberg te hebben gekregen kwamen we om 22.40 weer aan bij de Heikamp en keerde iedereen huiswaarts. Dat gaf uw verslaggever voldoende tijd om de deadline voor dit artikel te halen.

Helmond Sport, dank voor de uitnodiging en de gastvrijheid. Tot de volgende keer! Alle jeugdleden en vrijwilligers die meegingen: bedankt!