Voorzittersblog: veerkracht

Laten we er niet om heen draaien: 2020 verloopt tot nu toe allerminst zoals we dat vooraf hadden gehoopt. Meer dan ooit worden we met ons neus op de feiten gedrukt dat voetbal in het leven slechts een bijzaak is. Een belangrijke bijzaak, maar wel slechts bijzaak.
Het begon al met die stormachtige zondag in februari, die het leven wegnam van een echte ONDO’er. Het noodlot dwong ons om veel te vroeg afscheid te moeten nemen van Lieke Knaapen. In de tijd die volgde moesten we een nieuwe waarheid accepteren: dat het damesteam plotseling door moest zonder één van hen. Met veel bewondering heb ik gezien hoe het team de handschoen oppakte en mee eervol vorm gaf aan haar uitvaart. Ik zag hoe de club bij elkaar kwam op dit lastige moment: van de minuut stilte die in acht werd genomen bij de verschillende teams tot de steunbetuigingen die ONDO ontving vanuit alle hoeken van de samenleving. Het damesteam en ONDO gaven daarmee inhoud aan het woord ‘veerkracht’. Lieke zal nooit worden vergeten, en de sport waar ze zo van hield gaat door.
De inspiratie die het damesteam en de staf ons daarmee gaf zal ook de komende tijd nodig zijn. Ons dagelijks leven ziet er nu drastisch anders uit. Wellicht bent u, net als ik, gedwongen om nu thuis te werken of heeft u te maken met kinderen die plotseling niet meer naar school kunnen. Als ONDO hebben we, gebaseerd op advies van o.a. KNVB en RIVM, het sportpark tijdelijk moeten sluiten. De veiligheid en gezondheid van iedereen bij ONDO, en in Heusden, staat voorop en dat betekent dat ook wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen.
Dat betekent ook dat een club als ONDO meer dan ooit zal moeten laten zien wat veerkracht is. We staan er als club, in financiële en organisatorische vorm, gezond voor, mede dankzij de tomeloze inzet van vele Heusdenaren, bedrijven en andere sponsors, maar dat laat onverlet dat door de sluiting ook wij geraakt zullen worden. Als voorzitter sta ik nauw in contact met o.a. de KNVB, en zij hebben het voortouw genomen om samen met NOC-NSF te kijken naar mogelijke tegemoetkomingen voor verenigingen die nu inkomsten mislopen.
In het licht van deze gezondheidscrisis is ook dat uiteindelijk bijzaak, maar het is wel van vitaal belang voor de toekomstbestendigheid van onze club. Ook hier zullen we moeten laten zien dat veerkracht een kenmerk van ONDO is, en van Heusden. Ik twijfel er echter niet aan dat het in ons zit, want dat heeft de geschiedenis al vaker bewezen: Op. Naar. De. Overwinning.
Namens het bestuur hoop ik dat ik u en vele anderen snel, in goede gezondheid, weer mag begroeten op ons sportpark,
Daniël van Schijndel voorzitter
Heeft u vragen voor het bestuur inzake de Corona-crisis of maatregelen die wij nemen of hebben genomen? Aarzel niet en laat het ons weten. U kunt mij mailen (voorzitter@ondo.nl) of neem contact op met onze secretaris Wiljan Beelen (secretaris@ondo.nl)