Voorzittersblog: winterstop

Winterstop. In alle eerlijkheid, ik ben er wel aan toe. Een periode om even bij te tanken, van rust en bezinning na een bewogen jaar waarin er ook bij onze club veel gebeurde. Maar ook kan ik me voorstellen dat er meer mensen bij ONDO wel toe zijn aan een winterstop. De resultaten van ons vaandelteam zijn minder dan voorgaande jaren, maar misschien zijn we ook wel wat verwend geweest. Er zaten ook goede wedstrijden tussen, maar een periode van rust is op dit moment niet verkeerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een mooie tweede seizoenshelft van gaan maken. Dat kan alleen als we er met z’n allen de schouders onder zetten, en vanaf deze plek roep ik iedereen dan ook op om ook volgend jaar onze jongens te komen blijven aanmoedigen!
Een winterstop geeft ook de gelegenheid om terug te blikken op het voorbije jaar. Een jaar waarin we als ONDO stappen hebben gezet om nog meer toekomstbestendig te worden. Want één ding is zeker: er komt veel op ons af. Zo zagen we op de jaarvergadering dat, hoewel het nog niet piept en kraakt, we moeten blijven nadenken over de aanwas van nieuwe vrijwilligers en potentiële leden. We zien ook dat het aanbod van sport- en spelaanbod in onze omgeving toeneemt en dat jongeren niet altijd meer standaard kiezen voor voetbal. Daarom moeten we de samenwerking zoeken met andere verenigingen om ook ONDO onder de aandacht te blijven brengen. De betrokkenheid vanuit Heusden bij onze club is nog altijd groot, en daar mogen we dankbaar voor zijn. Tegelijkertijd zou ik het gaaf vinden als we ook meer mensen bij onze club weten te betrekken die ons nog niet zo goed kennen.
Als ONDO richten we daarmee steeds meer de blik naar buiten. We weten kortere lijntjes met de gemeente te realiseren door mee te denken over een nieuw lokaal Sportakkoord en we overleggen regelmatig weer actief met andere (voetbal)verenigingen en de KNVB. Hoewel ik weet dat de KNVB zich soms ook weer juist niet laat zien op momenten wanneer we daar wel op hadden gerekend, besef ik dat we er ook baat bij hebben als we de KNVB als partij goed bij ons weten te houden.
Kortom, ook in 2020 liggen er veel uitdagingen op ons pad. Persoonlijk kijk ik terug op een bijzonder eerste jaar als voorzitter. In een relatief korte periode heb ik gemerkt dat we een geweldige vereniging hebben die we met elkaar vorm geven. Een club waar er bijvoorbeeld ruimte is om goede initiatieven (de nieuwe trainerscursus die in januari wordt gestart bijv.) te ondersteunen, en waar we elkaar helpen om te groeien. Een club waar we voor elkaar klaarstaan. Een club die past bij Heusden.
Daar mogen we, en moeten we, zeker in deze tijd vooral dankbaar voor zijn. Vanaf deze plek wens ik u en uw naasten, ook namens de rest van het bestuur, een zalig kerstfeest en een gelukkig & sportief 2020!
Daniël van Schijndel Voorzitter
P.S. vergeet u niet om naar de nieuwjaarsreceptie te komen op zondag 5 januari? Daar presenteren we o.a. de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2020 – 2021 en huldigen we onze jubilarissen! Dat wil u niet missen!