60 jaar ONDO: in gesprek met de jubileumcommissie

De voorbereidingen voor het jubileumweekend (16, 17 en 18 september) zijn in volle gang. Terwijl iedereen in juli en augustus straks op het strand zal liggen zijn er veel vrijwilligers binnen onze club bezig om een mooi feest te organiseren. Sterker nog, het bestuur heeft eerder in 2021 een speciaal comité in het leven geroepen om het jubileum vorm te geven: een jubileumcommissie. De volgende leden maken onderdeel uit van dat team: Gerard Hoefnagels, Inge van der Heijden, Peter Pijpers, Fons Klein Zieverink, Max De Jong, Tomy Klein Zieverink, Tom Klein Zieverink, Robin Verberne, Rudi Nijssen, Jan Verlaak.

Uiteraard zijn er ook nog vrijwilligers rondom dat team actief, denk bijvoorbeeld aan een speciale horecacommissie met o.a. Michael, Ronald en Angela. Het is veel werk om het jubileum te organiseren, daarom is het ook belangrijk en fijn dat we kunnen rekenen op die vrijwilligers. Het bestuur is deze commissieleden zeer dankbaar. Maar hoe staat het eigenlijk met de organisatie? Tijd voor een gesprek met twee afgevaardigden van het jubileum comité: Rudi en Gerard.

Rudi, Gerard, jullie zijn lid van de jubileumcommissie en volop bezig met de voorbereidingen voor het feestweekend. Hoe vinden jullie het om deel te nemen?
Rudi: “Leuk! Er worden mooie activiteiten georganiseerd en we hebben een topweekend op de planning staan. We hebben verschillende mensen in de commissie, met ieder zijn eigen expertise, waardoor het ook niet moeilijk is om iets goed te organiseren.”

Gerard: “Ik heb het altijd leuk gevonden om iets organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdtoernooien, vrijwilligersavonden en jaren geleden ook de zannikavonden van de Peelvrujters en het VTH voetbaltoernooi Heusden. Ik heb al eerder in een jubileumcommissie bij ONDO gezeten maar nu gaat het heel anders. De vergaderingen zijn anders waar de communicatie nu bijna allemaal digitaal gaat was het eerder nog allemaal op papier. Je merk ook een groot verschil tussen de jongeren in de commissie en de ouderen, maar dat is ook heel leuk en interessant om te zien”.

Naar welke activiteit in het weekend kijken jullie het meest naar uit?
Gerard: “Ik heb niet echt een voorkeur ga van alle activiteiten genieten. De vrijdagavond is natuurlijk heel anders als de zaterdag en de zondag maar ik denk dat alle leden van ONDO en alle Heusdenaren van dit feest gaan genieten.”

Rudi: “Voor mij, het penaltytoernooi op zondag. Niks leuker als een beetje sporten en gezelligheid er om heen. We zitten al ruim over de 20 teaminschrijvingen heen, wat betekent dat er al meer dan 150 mensen mee doen, en de inschrijvingen staan nog open!”

Kan de jubileumcommissie nog ondersteuning gebruiken voor activiteiten in het weekend en zo ja waarvoor?
Rudi: “Ja, dat zou fijn zijn. Er zullen veel bezoekers zijn en dat brengt werk met zich mee, dus als mensen een steentje bij kunnen dragen op één of meerdere dagen, zou dat fijn zijn.”

Gerard: “Zoals het op dit moment voorstaat zijn er natuurlijk nog wel wat plekken in te vullen, maar hopelijk is dat tegen die tijd allemaal geregeld, en anders kloppen we nog wel aan bij mensen die we denken nodig te hebben.”

Hebben jullie wel vrij gevraagd op werk om van het weekend bij te komen?
Rudi: “Ik rust wel uit op mijn werk, haha!” Gerard: “Gelukkig hoef ik geen vrij meer te vragen aan een werkgever en kan ik zelf bepalen hoe ik mijn tijd indeel.”

Een overzicht van alle feestelijkheden, activiteiten en informatie over hoe je je kunt aanmelden voor een activiteit is te vinden op deze pagina.

ONDO’ers die nog willen meehelpen met de organisatie kunnen zich melden bij de secretaris via secretaris@ondo.nl, of spreek iemand aan van de jubileumcommissie